Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Terra se afla la limita “zonei locuibile”

In termeni astronomici, pentru a fi locuibila, o planeta trebuie sa se afle o anumita distanta fata de steaua ei, intr-o zona care permite ca temperaturile de la suprafata ei sa nu fie nici prea ridicate, nici prea scazute, pentru ca apa sa poata sa existe in stare lichida si unde viata sa fie astfel posibila, informeaza dailymail.co.uk. Oamenii de stiinta au redefinit dimensiunile acestor “zone locuibile” din Univers, folosind calcule recente efectuate prin metode moderne, si au descoperit faptul ca Terra se afla chiar la marginea unei astfel de zone locuibile, transmite MEDIAFAX.

Cercetatorii de la Pennsylvania State University din Washington considera ca descoperirea lor va avea implicatii majore pentru programele de identificare a exoplanetelor potential locuibile si de cautare a vietii extraterestre.

Folosind cele mai recente date, cercetatorii americani au conceput un nou model computerizat, actualizat pe baza unuia mai vechi, pentru a determina daca planetele nou descoperite se afla in zona locuibila.

 

Sursa: http://infoportal.rtv.net/articol~din-stiinta~info-3673357~terra-se-afla-la-limita-zonei-locuibile.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

Lasati un raspuns