Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

DESTINAŢII: Top 4 izvoare termale superbe din lume

Top 4 izvoare termale superbe din lumeIzvoarele termale sunt bune pentru tratamente balneoclimaterice, pentru aerul curat din zonă i mai ales pentru frumuseţea locurilor. Iată 4 izvoare termale superbe din lume.

Izvorul Grand Prismatic, Parcul Yellowstone, SUA

Cel mai mare izvor termal din Statele Unite, Grand Prismatic are 75 pe 91 metri şi o adâncime de 49 metri, cu un volum de 2.000 litri pe minut, la o temperatură de 71 de grade.

Culorile vii din jurul izvorului sunt date de bacteriile, muşchiul şi algele depuse pe pietrele din jur, în apa bogată în minerale. Centrul bazinului este steril din cauza temperaturii mari a apei.

Izvoarele termale Jigokudani, Nagano, Japonia

Celebre pentru maimuţele care vin aici să facă baie zilnic, izvoarele termale japoneze sunt folosite şi de oameni, în scop terapeutic, pentru tratarea reumatismului şi a altor afecţiuni articulare.

Peste 100 de macaci din parcul naţional Jigokudani vin la izvoarele vulcanice să facă baie iarna, când apele fierbinţi sunt pe gustul tuturor.

 

Izvorul “Iazul de sânge”, Beppu, Japonia

Concentraţia mare de fier din apele minerale de la Beppu dau o culoare roşiatică apelor din zonă. Astfel, iazurile şi izvoarele din localitate arată ca o poartă spre iad, cu ape fierbinţi şi roşii.

Japonezii le numesc “cele 9 iaduri”, deoarece în beppu se găsesc nu mai puţin de 9 astfel de izvoare termale superbe.

Laguna Albastră Geotermală, Grindavík, Islanda

Deşi nu este efectiv o piscină, ci un bazin geotermal, situat lângă unul din sutele de gheizere din Islanda, Laguna Albastră poate fi considerată o piscină de lux din cauza preţurilor mari.

Izvorul termal Laguna Albastră este una dintre principalele atracţii turistice din Islanda, fiind situat la doar 39 de kilometri de capitala Reykjavík.

Temperatura apei, care trece inclusiv printr-o turbină, generând electricitate, înainte de a fi turnată în bazinele publice, are în jur de 40 de grade.

Sursa:

Lasati un raspuns