Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Superstitii legate de nunti!

Superstitiile au luat nastere cu secole in urma cand stramosii nostri incercau sa explice evenimente misterioase legandu-le de anumite lucruri sau intamplari. In antichitate, cand lumea nu esra atat de evoluata, iar stiinta nu facea parte din viata oamenilor, acestia credeau ca propria umbra este o reflectie a sufletului lor sau partea lor intunecata care ii urmareste pretutindeni.

Chiar daca astazi stim ce este umbra, anumite supersitii ne-au ramas bine intiparite in minte si chiar incercam sa ne ferim de ele. Este ca atunci cand ai spart o oglinda si te gandesti ca urmeaza 7 ani de ghinion sau cand iti taie calea o pisica si crezi ca vei avea o zi proasta. Superstitia nu este nimic altceva decat o “credinta” care se agata de noi, in care putem sa credem sau nu. In ceea ce priveste nuntile exista cateva superstitii de care ar trebui sa stii, daca vrei ca totul sa fie bine.

Calcatul pe picior. In biserica, atunci cand se termina ceremonia, unul dintre miri il calca usor pe celalalt pe picior. Se spune ca cina va reusi sa faca asta primul acela va fi stapan in casa.

Ziua nuntii. Daca vei vedea in ziua nuntii o pisica neagra, un cosar sau un curcubeu inseamna ca vei avea noroc in casnicie. In schimb, intalnirea cu un calugar sau cu o maicuta iti vor aduce ghinion.

Casatoria. Cei care au mai multe vartejuri in cap se casatoresc de mai multe ori deoarece nu sunt oameni hotarati.

Nunta. Daca vei plange sau va ploua in ziua nuntii sau la botez inseamna ca vei avea o viata imbelsugata. Totusi, se zice ca persoanele care se casatoresc in luna mai nu vor forma pentru mult timp o familie.

Masa. Despre cei care stau in coltul mesei atunci cand se serveste masa se zice ca nu se vor casatori, sau daca o vor face vor avea o casnicie cu probleme. Acelasi lucru se spune si daca scuturi fata de masa dupa asfintit.

Mireasa. Daca mirele scapa verighetele in biserica atunci casatoria este blestemata, iar mirele nu este sincer cu privire la sentimentele lui.

Maturat. Nu te lasa maturata pe picioare deoarece se spune ca nu te vei mai casatori.

 

Sursa: http://www.reginele.ro/superstitii-legate-de-nunti-3064?utm_source=Newsletter&utm_medium=MailDirect&utm_campaign=Monica+Gabor%2C+mai+pleaca+din+Romania%3F

Lasati un raspuns