Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un preot catolic generează un scandal uriaş în Germania

Un arhiepiscop german este ţinta unor critici dure după ce a comparat criticile la adresa Bisericii Catolice cu un pogrom, potrivit Realitate.net. Gerhard Ludwig Muller a declarat că “campaniile discriminatorii ţintite” împotriva bisericii i-au dat senzaţia unui pogrom, scrie Der Spiegel.  “Câinele de pază” doctrinal al Bisericii Catolice, arhiepiscopul Gerhard Ludwig Müller, a devenit ţinta criticilor din partea politicienilor după ce a spus că biserica este ţinta unui pogrom pentru poziţiile sale legate de femei, relaţiile între persoane de acelaşi sex şi celibatul preoţilor. 

Într-un interviu apărut vineri în Die Welt, arhiepiscopul a declarat: “Campaniile ţintite de discreditare a Bisericii Catolice în America de Nord şi în Europa a condus la insultarea în public a unor preoţi. O furie artificial creată creşte în anumite zone amintind de pogromuri.

Muller a fost numit anul trecut şef al Congregaţiei Vaticanului pentru doctrina credinţei, poziţie ocupată înainte de Papa Benedict al XVI-lea, înainte de a fi ales suveran pontif.

Reacţiile politice nu au întârziat. “Comparaţiile cu Holocaustul sunt lipsite de gust atunci când vine vorba de opinii divergente în societatea noastră despre probleme curente precum rolul mariajului, familia şi parteneriatele de viaţă legalizate”, a declarat ministrul Justiţiei Sabine Leutheusser-Schnarrenberger pentru aceeaşi publicaţie.

 

Surssa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/un-preot-catolic-genereaza-un-scandal-urias-in-germania-292443.html

Lasati un raspuns