Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum au ajuns clopotele de 217.000 de euro ale catedralei de la Mioveni o “investitie strategica”

5 clopote, inscriptionate cu numele primarului, vor bate strasnic in orasul Mioveni. In valoare de peste 200 de mii de euro, acestea vor fi instalate in celebra catedrala din urbe, ”Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, ridicata cu mare truda in 20 de ani.

Investitia este una strategica, sustin edilii, care au dat o parte din bani. Potrivit lor, zona este vulnerabila din cauza Institutului de Cercetari Nucleare din vecinatate, iar in caz de nevoie ar da alarma in oras.

Inaugurata cu mare fast anul trecut, catedrala este placata cu marmura. Cand au aflat ca cei din Parohie nu au bani si pentru clopote, autoritatile locale s-au mobilizat mai mult ca niciodata.

Asa ca au hotarat sa le cumpere cu bani din bugetul local. Mai exact 217 mii de euro. Si pentru ca fapta buna sa aiba ecou si sa ramana peste veacuri numele primarului Ion Georgescu va fi gravat pe cele cinci clopote.

“Fauritu-s-a acest clopot cu binecuvantarea Arhiepiscopului Calinic al Argesului si Muscelului pentru Catedrala Sfintilor Apostoli Petru si Pavel din orasul Mioveni, cu cheltuiala Primariei si a Consiliului Local Mioveni, condusa de primar Ion Georgescu”

“Textul care va fi scris pe clopote a fost conceput de insusi calinic care astfel a vrut sa multumeasca celor care au dat bani” spune Andrei Diaconescu, preotul paroh.

Investitia era o necesitatate ne transmit responsabilii.

“Noi suntem o zona mai vulnerabila, cu institutul de cercetari Nucleare si fabrica de agenti nucleari, o zona aparte. Ajutam catedrala care avea nevoie de de clopote, dar ajutam si in situatiile de urgenta in cazul in care ar fi o calmitate. Deci este o investitie strategica, se trage clopotul in caz de alarma.

Putini stiu ca tot primaria a platit si pentru mozaicul exterior al sfantului lacas inca 220 de mii de euro.

Clopotele vor fi gata peste doua luni si vor cantari intre 560 de kg si trei tone.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/cum-au-ajuns-clopotele-217-000-euro-ale-172900668.html

Lasati un raspuns