Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Turism „pe urmele lui Ceaușescu” pentru atragerea străinilor

Ministrul Turismului Maria Grapini dorește să aducă vizitatori străini „pe urmele lui Ceaușescu” și să transforme locurile prin care a trecut fostul cuplu prezidențial în obiective turistice.

„În orice țară, astfel de obiective ar fi exploatate ca atracții pentru turiști, iar la noi nu sunt băgate în seamă sau sunt lăsate să se distrugă. Cred că turiștii străini ar fi foarte interesați să urmeze un astfel de traseu”, a declarat Maria Grapini, potrivit Agerpres.

Realizarea unui traseu „Ceaușescu” în România ar putea include localitatea Scornicești (unde s-a născut Nicolae Ceaușescu), închisoarea de la Doftana (unde fostul lider comunist a fost încarcerat), balconul de la care Ceaușescu și-a ținut ultimul discurs (în fosul sediu al Comitetului Central), Sala Palatului unde erau organizate congresele PCR, vilele de protocol de la Neptun și Snagov, vila Ceaușescu din Timișoara sau cabana de vânătoare de la Pișchia, locul în care Ceaușescu îl invita la partide de vânătoare de mistreți pe Broz Tito, președintele Iugoslaviei.

Nu este pentru prima dată când autoritățile din România se gândesc să exploateze turistic trecutul comunist al țării.

În anul 2011, fostul ministru al Turismului Elena Udrea avea o propunere similară: “Din punct de vedere turistic, este un lucru extraordinar sa exploatezi locurile pe unde a trăit ultimul dictator, mare dictator din Europa de Est. Avem locul unde a fost împușcat. Au păstrat zidul și noi vrem să punem și locul unde a sfârșit familia Ceaușescu, locuințele unde au stat. E de mare interes, oamenii au trecut de furia asta cu dictatorul… Pentru cei din afară este nemaipomenit”, declara Udrea la acea vreme.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/turism-pe-urmele-lui-ceau%C8%99escu-pentru-atragerea-str%C4%83inilor-140000211.html

Lasati un raspuns