Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Maria, mama fostului handbalist asasinat acum 4 ani, a făcut o dezvăluire emoţionantă ieri, la mormântul fiului ei: “Marian mă întreabă în vis ce mai fac”

Mama handbalistului merge zilnic la cimitirul din Pipera, la mormântul lui Marian Cozma. “Cu ce am greşit, Doamne, de ni s-a întâmplat nouă asta?”, s-a tânguit ea ieri, în ziua în care s-au împlinit patru ani de la asasinarea internaţionalului român. Prietenii nu l-au uitat pe Marian Cozma. În ciuda vremii reci, a ninsorii şi a ploii care s-au abătut ieri asupra Bucureştiului, la mormântul handbalistului din Cimitirul Pipera au venit să aprindă o lumânare mulţi dintre cei care l-au cunoscut, care i-au fost aproape sportivului asasinat în 8 februarie 2009, pe când avea doar 26 de ani. Oamenii sunt tăcuţi.Spun doar “Dumnezeu să-l ierte!”, îi salută pe membrii familiei, apoi privesc spre lespedea de marmură neagră acoperită cu flori.“Veniţi aici că vă plouă!”, le spune Petre Cozma (56 de ani) handbaliştilor de la Dinamo – cum trece zilnic pe acolo, uneori şi de două ori, împreună cu soţia, tatăl lui “Păsărilă” a făcut un foişor lângă mormânt. Alături de jucătorul Ion Cojocea, antrenorul Ionel Ene aşază o coroană de flori din partea clubului lângă crucea pe care se mai află un fular cu însemnele clubului maghiar Veszprem, cel pentru care juca Păsărilă.

Îl vede în tricou alb cu roşu

Mama lui Marian Cozma, Maria, îşi aminteşte de vremurile în care fiul ei îi era aproape… Apoi, când lumea a început să plece, aranjează lumânările de lângă mormânt. “Marian îmi apare în vis. Noapte de noapte. Vine spre mine, într-un tricou alb cu roşu. Mă întreabă ce fac… Cu ce am greşit, Doamne, de ni s-a întâmplat nouă nenorocirea asta?”, rosteşte, cu glas tare, îndurerată, cea care i-a dat viaţă lui “Păsărilă”. Petre Cozma e lângă ea şi o sprijină. Tace, însă privirea lui spune mai mult decât un şir de cuvinte. “Puţini pot să înţeleagă durerea noastră!”

Oszkar Fuzes, ambasadorul Ungariei, a depus o coroană

Printre cei care au venit la mormântul lui Marian Cozma s-a aflat şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes (medalion), cel care a declarat recent că susţine autonomia Ţinutului Secuiesc. Alături de soţie, acesta a depus o coroană de flori şi a zăbovit minute bune în cimitir. “Sunt oameni deosebiţi. Ne-au dat tot sprijinul lor în toţi aceşti ani”, a spus Petre Cozma despre familia diplomatului maghiar.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/maria-mama-fostului-handbalist-asasinat-acum-4-ani-dezvaluire-emotionanta-la-mormantul-fiului-ei-434273.html

Lasati un raspuns