Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un popă făcea trafic cu etnobotanice ascunse în cărţi!

Niciodată expresia din popor “Fă ce spune popa, nu ce face popa!” nu a avut mai mult sens ca în cazul părintelul Gabriel Bucică (32 de ani) din Constanţa, care făcea trafic cu substanţe etnobotanice la Vaslui. Mai ales că fapta slujitorului Domnului l-a adus pe acesta, zilele trecute, în spatele gratiilor. Şi asta pe bună dreptate!  Lovitură de teatru în cazul reţelei vânzătorilor de vise de la Vaslui, săltaţi săptămâna trecută de oamenii legii. Joi, autorităţile l-au reţinut pe principalul furnizor al grupării de traficanţi de etnobotanice, care este… un preot! Anul trecut, părintele constănţean Gabriel Bucică (32 de ani) a trimis reţelei conduse de interlopul Marius Buga mai multe colete conţinând substanţele interzise.

A fost reţinut pentru 29 de zile

Potrivit procurorilor, slujitorul Domnului a recurs şi la metode ingenioase pentru transportul mărfii de la Constanţa la Vaslui, tipice celor mai versaţi contrabandişti: a decupat interiorul unor cărţi şi a introdus acolo etnobotanicele pentru a nu fi depistate la un eventual control de rutină. Mai mult, în câteva rânduri, preotul a venit personal la Vaslui cu etnobotanice, iar aici s-a întâlnit cu liderul grupării, Marius Buga, şi şi-a încasat banii.

Astfel, oamenii legii deţin suficiente probe care-l incriminează, aşa că, joi dimineaţă, Gabriel Bucică a fost citat la DIICOT Vaslui. A fost audiat, iar la final s-a ales cu mandat de reţinere. Este o situaţie fără precedent, când o faţă bisericească ajunge după gratii pentru trafic de droguri. Bucică şi-a petrecut prima noapte în celulă, iar ieri a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Arhiepiscopia Tomisului l-a suspendat

De îndată ce au fost făcute publice informaţiile conform cărora preotul Gabriel Bucică face parte dintr-o reţea de traficanţi de etnobotanice, superiorii acestuia au luat măsuri. “Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică Gabriel. Această decizie vine în urma acuzaţiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc, precum şi a reţinerii acestuia”, a precizat instituţia prin- tr-un comunicat. În funcţie de rezultatele anchetei, înaltele feţe bisericeşti vor decide dacă îi vor ridica definitiv dreptul de a mai sluji.

Enoriaşilor nu le vine să creadă

Vestea că preotul care slujea la Catedrala Sf. Petru şi Pavel, din Constanţa, este acuzat de trafic cu etnobotanice i-a şocat pe enoriaşi. Oamenii susţin cu tărie că părintele trebuie pedepsit aspru pentru fapta sa.

”Cred că ar trebui închis, să-i vină mintea la cap.
Îmi pare rău că un preot a ajuns să facă aşa ceva.
Nu aş fi crezut că preoţii se pot preta la
lucruri aşa de grave”, ne-a spus
Gheorghiţă Pleşu (foto)
.

O altă enoriaşă nici nu a vrut să creadă că părintele se face vinovat.
”Nu cred că ar fi făcut trafic de droguri. Cred că este o făcută””, a declarat Luminiţa Andrei.

”Nu e bine dacă a făcut aşa
ceva şi ar trebui să-şi
îndrepte greşelile”,
a întărit şi Vasile
Gorogan (foto)
.

Un preot beat a băgat trei oameni în spital

Un alt caz revoltător, în care a fost implicat un alt preot, tot din judeţul Constanţa, s-a petrecut săptămâna trecută. Acesta s-a urcat beat la volan şi a provocat un grav accident în centrul oraşului Constanţa. Pentru că gonea cu viteză, slujitorul Domnului a pierdut controlul volanului, s-a izbit de două autoturisme, s-a răsturnat şi apoi s-a oprit într-un al treilea autoturism care era parcat. Trei persoane, dintre care doi copii, au ajuns la spital în urma accidentului. Poliţiştii i-au deschis preotului dosar penal, după ce au stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. La aflarea incidentului, Arhiepiscopia Tomisului l-a suspendat şi pe acesta din funcţia de preot.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/gabriel-bucica-popa-facea-trafic-cu-etnobotanice-ascunse-carti-434277.html

Lasati un raspuns