Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce spunea Papa Benedict al XVI-lea despre HOMOSEXUALITATE | Papa de la Roma şi-a dat demisia

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat, astăzi, că va abdica pe 28 februarie. De-a lungul celor aproape opt ani cât a fost Papă la Roma, a atras aprecieri, dar şi nemulţumiri din partea creştinilor.

Primele reacţii contra Papei, care a anunţat astăzi că va demisiona, au apărut imediat după confirmarea sa ca Suveran Pontif, când s-a amintit faptul că, împreună cu fratele său, a făcut parte din Tineretul hitlerist, impotriva vointei sale.

În 2008, în timpul unui discurs, Papa de la Roma a atras atenţia asupra importanţei mariajului tradiţional şi a condamnat actele gay. De asemenea, a atacat şi ideea de transexualism.

“Nu omul trebuie să decidă cine este bărbat ş cine este femeie, ci Dumnezeu. Biserica nu trebuie să apere doar pământul, apa şi aerul, daruri care ne aparţin tuturor, ci trebuie să salveze şi specia umană de la autodistrugere. Pădurea tropicală trebuie salvată fără îndoială, dar umanitatea nu trebuie lăsată pe locul doi”, a mai adăugat Papa, care a anunţat astăzi că îşi dă demisia.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/papa-roma-benedict-abidca-demisie-homosexuali-434583-1.html

Lasati un raspuns