Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum va fi ales noul Papă

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat, astăzi, că va abdica din poziţia de Suveran Pontif, la sfârşitul acestei luni, pe 28 februarie.

În cazul morţii sau abdicării unui Papă, Sfântul Scaun devine sede vacante (loc vacant). Până la alegerea unui nou Suveran Pontif, administrarea acestei poziţii revine unui Consiliu de Cardinali.

După minim 15 zile de la oficializarea renunţării la statut,  maxim 20 de zile, Cardinalii se reunesc la Vatican. Ei stau la Casa Sf. Marta, aproape de Bazilica San Pietro. Deliberările şi votarea au loc în Capela Sixtină.

Conclavul trebuie să se desfăşoare fără nici o interferenţă din exterior. Doar persoanelor autorizate li se permite să aibă acces la Casa Sf. Marta şi în Capela Sixtină. Nimănui nu îi este permis să se apropie de Cardinali în timp ce călătoresc între cele două locaţii. Tuturor persoanelor neautorizate le este interzis să comunice cu Cardinalii, indiferent de tehnologie.

Mai mult, Cardinalii nu au dreptul în timpul Conclavului să citească ziarele, să asculte radioul sau să se uite la televizor. Orice violare a secretului va conduce la “pedepse majore”, incluzând excomunicarea. Înainte de alegeri, “au loc verificări atente, cu ajutorul unor persoane de încredere, pentru a se asigura faptul că în aceste arii nu există echipament audiovizual instalat în secret pentru înregistrare sau pentru transmitere în exterior”. “Toate instrumentele tehnice de orice tip, de înregistrare, reproducere sau transmitere a sunetului, imaginilor sau scrisului” sunt interzise.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/cum-e-ales-noul-papa-434577.html

Lasati un raspuns