Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Benedict al VXI-lea, implicat într-un dosar de pedofilie | Papa de la Roma, demisie

Papa Benedict al XVI-lea şi alţi responsabili ai Vaticanului sunt au fost de presa din SUA, în 2010, că ar fi acoperit abuzurile sexuale ale unui preot american, suspectat că ar fi molestat în jur de 200 de copii dintr-o şcoală pentru deficienţi acuzici din statul Wisconsin.

Potrivit unor documente ecleziastice obţinute de către cotidianul New York Times, preotul Lawrence C. Murphy ar fi abuzat sexual aproximativ 200 de copii cu deficienţe acuzice de la o şcoală specială din Statele Unite, în anul 1996.

Publicaţia a găsit documentele care provin dintr-un dosar penal asupra cazului şi constau într-o corespondenţă adresată direct cardinalului Joseph Ratzinger, Papa Benedict al XVI-lea, care a anunţat astăzi că va renunţa la titlul de Suveran Pontif.

Presa americană a făcut publice mai multe documente care arată că, în timp ce era în fruntea Congregaţiei doctrinei şi credinţei, Benedict al XVI-lea a fost alertat asupra cazului preotului Lawrence Murphy, acuzat că a agresat sexual cel puţin 200 de băieţi într-o şcoală pentru hipoacuzici din Wisconsin. După publicarea acestor documente, mai multe victime ale violurile au acuzat direct tăcerea cardinalului Ratzinger.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/papa-benedict-demisie-abdica-pedofilie-434585.html

Lasati un raspuns