Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

SEMN PREVESTITOR? Ce a păţit recent Papa Benedict al XVI-lea

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat astăzi că va abdica. Decizia Sueverunului Pontif vine după ce în urmă cu doar o săptămână un incident neplăcut a fost considerat “semn de rău augur”.

Porumbelul păcii eliberat de papa Benedict al XVI-lea de la fereastra sa a fost atacat de un pescăruş, care aproape l-a omorât.

Porumbelul s-a străduit îngrozit să scape, în fața câtorva mii de persoane care au mers  în Piața Sf. Petru pentru ”Caravanei Păcii”, un eveniment anual care are loc în ultima duminică a lunii ianuarie. 

Atunci, Papa Benedict al XIV-lea a făcut haz de necaz, spunând că: ”Vrea să rămână în casa Papei.”

Astăzi, agenţia italiană de presă ANSA a anunţat că Papa Benedict al XVI-lea va abdica.

Papa Benedict al XVI-lea, pe numele său Joseph Aloisius Ratzinger, este cel de-al 265-lea Suveran Pontif şi are 85 de ani. A devenit Papă pe 19 Aprilie 2005, după moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

Înaintea alegerii sale ca papă, cardinalul Ratzinger a fost decan al colegiului cardinalilor, prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei pontificale teologice internaționale.

Papa Benedict al XVI-lea este al optulea papă german; primul a fost papa Grigore al V-lea (996-999). Ultimul papă cu numele de Benedict, Benedict al XV-lea a servit ca pontif din 1914 până în 1922, pontificatul său fiind legat de Primul Război Mondial.

Alegerea numelui de Benedict are importanță simbolică. Ziua de naștere a noului papă, 16 aprilie, este sărbătoarea Sfântului Benedict Iosif Labre (26 martie 1748 – 16 aprilie 1783), cunoscut ca Sfântul Pelerin.

 

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/papa-benedict-al-vxi-lea-abdica-demisie-retrage-434572.html

Lasati un raspuns