Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O noua actiune a Politiei Sarbe impotriva Bisericii Ortodoxe Romane din Timoc, in scopul intimidarii romanilor/vlahilor din localitate

În data de 13 februarie 2013 pe la ora 16:15 credinciosul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Andreia Radulovici din satul Crivacea de lângă Golubaț, in Timoc, a fost sunat la telefon de către poliția din Golubaț și a fost luat la rost pentru ca a chemat preoți românii să înmormânteze pe mama lui săptămâna trecută, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Credinciosul roman a fost supus unui intreg interogatoriu in care a fost intrebat de unde cunoaste preotii BOR, iar in final a fost chemat vineri 15 februarie la politie, la Golubaț, să dea declarație în legatură cu inmormantarea mamei sale.

Alertat de credincios, Preotul Boian Alexandrovic a sunat la Politie unde politistul in cauza i-a declarat ca s-a actionat astfel la cererea preotului Bisericii Ortotoxe Sarbe (BOS) din localitate.

Parintele Boian i-a comunicat politistului ca nu are nici-o baza legala sa-l sune pe credinciosul roman si sa-i ceara declaratii si ca acest abuz incalca Constitutia Serbiei si pune la dispozitia unui preot al BOS, o institutie ca Politia, care este institutie a statului.

Intrebat de corespondentul Romanian Global News cum comenteaza actiunea de intimidare a politiei sarbe, Parintele Boian a declarat ca : “Politistul acela sigur a actionat la ordinele venite de sus. Nu facea el de capul lui. Asta demonstreaza ca in Serbia Biserica Ortodoxa Sarba are in subordine o institutie ca Politia care este a statului si trebuie sa ne apere pe toti cetatenii sarbi, indiferent de etnie si de credinta.

E clar dacă întru-un sat in care te anchetează poliția pentru ca ai inmormantat pe mama ta cu slujba in limba ei materna, toată lumea se sperie și asta e scopul lor, Bisericii Ortodoxe Sarbe si al Politiei. Am anuntat toate autoritatile de acest nou abuz, inclusiv Ambasada Romaniei la Belgrad si asteptam ca aceste lucruri sa nu se mai intample. Sebia este si tara noastra pentru ca daia au murit pentru ea mosi si frati de-ai nostri. Si asteptam ca si Romania ca Tara Mama sa stea alaturi de noi si sa ceara sa se respecte drepturile noastre asa cum se respecta drepturile sarbilor in Romania”.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/politic/8337-o-noua-actiune-a-politiei-sarbe-impotriva-bisericii-ortodoxe-romane-din-timoc-in-scopul-intimidarii-romanilorvlahilor-din-localitate-.html

Lasati un raspuns