Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vaticanul confirmă că Papa are montat un pacemaker

La o zi după ce Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia, Vaticanul a confirmat că Suveranul Pontif are un pacemaker, care i-a fost montat în urmă cu mai mulţi ani.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a reiterat că Papa nu a demisionat din cauza unei boli anume, scrie BBC.

Potrivit ziarului italian „Il Sole 24”, Suveranul Pontif a suferit o intervenţie chirurgicală în urmă cu aproximativ trei luni, în timpul căreia Papei i-a fost înlocuit pacemaker-ul.  Informaţia a fost confirmată în timpul conferinţei de presă de marţi, din Cetatea Vaticanului, de către părintele Lombardi.

„Papa Benedict a fost supus recent unei intervenţii chirurgicale pentru înlocuirea bateriilor stimulatorului cardiac pe care îl avea de mult timp. Însă nu a fost o intervenţie esenţială, ci una absolut normală şi de rutină, care nu a influenţat decizia sa”, a explicat Federico Lombardi, citat de ziarul Avvenire, afiliat Bisericii Romano-Catolice.

Ultima apariţie publică a Papei Benedict al XVI-lea va fi la 27 februarie, atunci când capul Bisericii Catolice va ţine o slujbă în Piaţa Sfântul Petrru, a mai anunţat Lombardi.

Luni, Papa Benedict al XVI-lea a anunţat că demisionează din fruntea Bisericii, considerând că aşa e cel mai bine şi invocând motive medicale.

 

Sursa: http://adevarul.ro/international/europa/vaticanul-confirma-papa-montat-pacemaker-1_511a571d344a78211830fba1/index.html

Lasati un raspuns