Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Turiştii străini, atraşi pe «Ruta Împăraţilor Romani»

Un nou proiect de promovare a turismului ar putea atrage mai mulţi turişti stăini în ţara noastră. Cinci importante situri arheologice din România au fost selectate pentru a fi incluse în traseul turistic “Ruta Împăraţilor Romani”.

O companie croată specializată în studii şi cercetări de piaţă în turism a propus 13 situri arheologice din perioada romană din România, iar Ministerul Turismului, prin Autoritatea Naţională pentru Turism şi Asociaţia “Mioritics Romania”, a selectat cinci. Astfel, obiectivele care vor face parte din traseul turistic “Ruta Împăraţilor Romani” sunt Castrul Roman din Alba Iulia, Galeriile Romane din Roşia Montană, Cetatea Sarmizegetusa – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica şi cetăţile Histria şi Adamclisi. Proiectul internaţional este finanţat din fonduri europene şi are ca obiectiv dezvoltarea a două rute culturale în România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia: “Ruta Împăraţilor Romani” şi “Ruta Vinului”. Circuitul va fi promovat la Târgul de Turism de la Berlin.

Vacanţă de o săptămână în mai?

La început de mai, am putea beneficia de o vacanţă în toată regula! Având în vedere că anul acesta creştinii ortodocşi vor sărbători Paştele pe 5 mai, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, a solicitat autorităţilor ca, pe lângă data de 1 mai, şi zilele de joi, 2 mai, şi vineri, 3 mai, să fie libere. Astfel, s-ar aduna aproape o săptămână de vacanţă.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/turistii-straini-atrasi-pe-ruta-imparatilor-romani-435348.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns