Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Jean Paler: «Moartea mi-a dat târcoale, trebuie să-mi fac testamentul!» | Mulţi artişti şi-au dedicat întreaga viaţă carierei, iar la bătrâneţe s-au trezit fără copii. VEZI cui rămâne agoniseala lor!

Vine un moment în viaţă când te gândeşti cui să-i laşi averea. Atâta câtă e, mai mică sau mai mare, aceasta le revine, în mod firesc, copiilor… Dar ce faci atunci când nu ai urmaşi, cum e cazul multor vedete? Mitică Popescu, Corina Chiriac sau Jean Paler sunt numai câţiva dintre artiştii care nu ştiu la cine va ajunge agoniseala lor. Cel din urmă a-nceput chiar să-şi “inventarieze” rudele îndepărtate, pentru a vedea ce şi cui lasă…

Mirabela Dauer şi-a dezmoştenit unicul fiu

Cazul Mirabelei Dauer (65 de ani) e unul aparte: are un băiat, dar l-a dezmoştenit. Cântăreaţa nu l-a mai văzut pe fiul ei, Dan Alexandru, acum în vârstă de 35 de ani, de mai bine de 22 de ani, din cauza celui de-al doilea soţ al ei, fostul regizor Traian Popovici. Vorbeşte cu lacrimi în ochi de băiatul ei, dar e de neclintit când vine vorba să-i lase averea, a cărei “piesă de rezistenţă” este o casă în localitatea Chiajna.

“Am făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru a-mi recupera fiul, dar nu s-a putut. Nu mă interesează dacă am fost condamnată sau voi fi în continuare. Acum, băiatul meu nu mai există. Consider că am făcut un băiat care nu este al meu, ci doar al tatălui său. Îmi doresc să dea Dumnezeu să nu treacă prin ce am trecut eu, pentru că roata morii se-nvârteşte şi nu vreau aşa ceva pentru el. Acum am înţeles că nu mai merge nici pe la tatăl lui, ceea ce mă bucură, pe o parte. Poate aşa îşi dă seama ce durere am simţit eu ani la rând”, a declarat, cu ceva timp în urmă, Mirabela Dauer.

Daniela Condurache îşi va face finii fericiţi

Cântăreaţa de muzică populară Daniela Condurache (51 de ani) spune că are momente când regretă că şi-a dedicat viaţa exclusiv carierei şi că nu are copii. Totuşi, durerea de a nu fi devenit mamă e ostoită de faptul că are aproape 20 de fini şi şase copii de suflet. “Cel mai probabil, averea şi drepturile mele de autor le voi lăsa finilor mei, care sunt destul de mulţi, şi celor şase copii din formaţia Doiniţa, pe care am înfiinţat-o”, ne-a mărturisit îndrăgita interpretă.

Mitică Popescu nu ştie cui să-i lase casa

Mitică Popescu (78 de ani) regretă enorm că nu are copii, pentru că, în tinereţe, a tot amânat momentul. De 14 ani e singur, pentru că soţia lui, Leopoldina Bălănuţă a murit, şi nu are absolut nici un sprijin. “Când eram tânăr, tot amânam momentul în care să devin tată. Şi, cum tot amânam, a trecut timpul, iar acum, din păcate, nu am copii, nu am moştenitori. Nu ştiu cui voi lăsa casa în care stau”, ne-a mărturisit actorul.

Pe cine va îmbogăţi Corina Chiriac?

O altă vedetă care nu are urmaşi, dar are avere e Corina Chiriac (63 de ani). Cântăreaţa provine dintr-o familie respectată de muzicieni şi a moştenit de la părinţii ei o casă într-unul din cartierele selecte ale Capitalei, Cotroceni. Vila este decorată, conform apropiaţilor artistei, cu foarte multe obiecte de artă şi tablouri deosebite extrem de valoroase. Nu se ştie pe cine va face fericit Corina Chiriac lăsându-i moştenire o asemenea bogăţie, pentru că e un subiect despre care vedeta nu vrea să vorbească…

Jean Paler: «Moartea mi-a dat târcoale, trebuie să-mi fac testamentul!»

Cunoscutul comic Jean Paler (50 de ani) a văzut moartea cu ochii în urmă cu două luni, când a suferit un preinfarct. Artistul e fericit că doctorii i-au salvat viaţa după ce iau montat două stenturi (dispozitive care lărgesc venele, pentru a ajuta sângele să circule mai bine – n.r.), însă se gândeşte tot mai serios că e momentul să decidă cui lasă agoniseala de o viaţă: “Moartea mi-a dat târcoale, trebuie să-mi fac testamentul. Am nişte rude mai îndepărtate, am şi o soră, mă voi gândi ce şi cui îi las, că nu se ştie când o pot păţi”, ne-a spus Jean. Actorul are un apartament superb în Sinaia, însă nu şi-a strâns bani “la ciorap”.

Benone Sinulescu a făcut act la notar cu soţia


↑ Aceasta este casa lui Benone, din Bârzava, Arad, parte din averea strânsă până acum de cântăreț

Benone Sinulescu (75 de ani) şi soţia sa, Leni, sunt căsătoriţi de 33 de ani, dar se iubesc cu acelaşi foc ca-n prima zi. Din păcate, dragostea lor nu a fost încununată cu un copil, căruia să îi lase tot ce au adunat ei într-o viaţă. La un moment dat, maestrul a declarat că soţia lui a pierdut câteva sarcini. În lipsa urmaşilor, cei doi şi-au îndreptat toată dragostea către Cristi, nepotul lor. “Nu se întâmplă să plec undeva şi să nu îi aduc lui Cristi un cadou. Niciodată nu am venit la el cu mâna goală”, povesteşte Benone. Cu toate acestea, cântăreţul şi soţia lui nu şi-au pus problema să îl desemneze pe băiat moştenitor. “Acum vreo 15 ani, am făcut un act la notar cu soţia mea. Care moare primul îi lasă celuilalt toată averea. Apoi, ce-o vrea Dumnezeu”, a mărturisit artistul.

Stela Popescu a trecut tot ce are pe numele nepoatei

Stela Popescu (77 de ani) a înfiat-o pe Doina, nepoata soţului ei, în urmă cu mai bine de 35 de ani. La momentul respectiv, actriţa şi-a trecut averea pe numele fiicei sale adoptive, originară din fosta Cehoslovacie.

“Am preferat să trec atunci totul pe numele ei, ca să nu mai fie nevoie să facem acte de moştenire sau să se înceapă cu o mie de procese”, a declarat Stela Popescu.

Deşi multe cunoştinţe i-au sugerat să nu facă acest pas, actriţa a mărturisit că nu s-a temut că va fi lăsată pe drumuri de fiica ei adoptivă, pentru că are mare încredere în ea. Actriţa are, printre altele, o locuinţă în Bucureşti şi o casă de vacanţă la 2 Mai.

Apartamentul regretatului Gică Petrescu a rămas al… nimănui

Cel mai trist caz al unui artist care a lăsat în urmă o moştenire, dar nici un moştenitor, este cel al lui Gică Petrescu, decedat în iunie 2006, la 91 de ani. Locuinţa cântăreţului, aflată într-un bloc monument istoric din centrul vechi al Capitalei, n-a fost revendicată de nimeni.

Mai mult, s-a dovedit o povară pentru ceilalţi locatari, pentru că, în urma împărţirii cheltuielilor comune ale tuturor apartamentelor, cel al lui Gică Petrescu, acum lipsit de proprietar, a acumulat datorii uriaşe la întreţinere.

Până la urmă, vecinii au fost forţaţi să ceară scoaterea la licitaţie a locuinţei. Asta deşi regretatul cântăreţ şi-ar fi dorit transformarea ei într-un muzeu…

 

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/artisti-batranete-fara-copii-cui-ramane-agoniseala-lor-435436.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns