Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce pensie va avea Papa Benedict al XVI-lea dupa retragere?

In data de 28 februarie, la ora locala 17:00, va parasi cu un elicopter Palatul Apostolic de la Vatican si se va deplasa la resedinta de vara a suveranilor pontifi, la Castel Gandolfo.

Dupa retragerea sa, Papa Benedict al XVI-lea va avea o pensie de 2.500 de euro pe luna, prevazuta de legilea Vaticanului pentru functia de episcop emerit al Romei.

Dupa legislatia in vigoare la Vatican, Papa nu va putea transfera la Castel Gandolfo toate bunurile sale si toate documentele, acestea urmand sa ramana in Palatul Apostolic. In general, dupa moartea unui suveran pontif, resedinta sa din Palatul Apostolic de la Vatican este sigilata, iar toate obiectele si documentele sunt transportate in Arhiva secreta de la Vatican, unde sunt pastrate timp de mai multi ani, inainte de a fi distruse.

Papa Benedict al XVI-lea va putea duce cu sine la Castel Gandolfo numai obiectele strict personale: darurile primite in cursul pontificatului sau, care a durat aproape opt ani, corespondenta privata si pianul sau, la care canta muzica sa preferata, cea a lui Mozart. Toate celelalte obiecte din apartamentul privat al papei, inclusiv mobila si tablourile de mare valoare, vor ramane la Vatican, pentru viitorul suveran pontif, scrie realitatea.net.

Lasati un raspuns