Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Benedict al-XVI-lea: “La naşterea lui Iisus nu au asistat animale”

Papa Benedict al-XVI-lea a declarat că la naşterea lui Iisus nu a asistat niciun animal, aşa cum le este ilustrat creştinilor.

În apropiere de Sărbătorile de Iarnă, Papa Benedict al-XVI-lea (Joseph Aloisius Ratzinger) transmite câteva afirmaţii menite să împrăştie magia Crăciunului, prin cărţile publicate. El este de părere că imaginea simbolică a animalelor adunate în jurul lui Iisus, la naştere, este un mare fals. Imaginea descrisă cu animalele în staul este doar o invenţie.

Papa Benedict al-XVI-lea argumentează cele declarate că nu există nicio astfel de descriere în Biblie.

Mai mult, nici îngerii nu le-au cântat magilor când i-au anunţat de naşterea Fiului Domnului în Bethlehem, ci le-au vorbit.

carte Papa Benedict

Se poate ca Iisus să se fi născut într-un staul, dar nu este nicăieri menţionat faptul că acolo erau şi animale“, spune Papa Benedict.

Singurul lucru care este adevărat, şi nu-l contestă nici Papa, este faptul că Fecioara Maria era virgină.

“Duhul sfânt se va pogorî peste tine şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care se va naşte va fi numit Fiul lui Dumnezeu” (Luca 1:31-35).

Papei i-au displăcut decorurile care se pregătesc în Biserici sau locuri speciale din oraşe, care exemplifică Naşterea Domnului, în fiecare an. Cu toate acestea, el a fost de părere că oamenii vor schimba această tradiţie.

Afirmaţiile Suveranului Pontif au fost incluse într-o carte scrisă de el, care a fost lansată miercuri

 

Sursa: http://www.apropo.ro/wow/papa-benedict-al-xvi-lea-la-nasterea-lui-iisus-nu-au-asistat-animale-10341847

Lasati un raspuns