Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cadavrele nerevendicate vor fi folosite pentru studiu

Deputaţii au adoptat, marţi, propunerea legislativă care prevede ca serviciile de anatomie patologică din spitale, care deţin cadavre nerevendicate, să informeze universităţile de anatomie, iar acestea să le preia imediat.

Potrivit proiectului, serviciile pentru exploatarea cadavrelor ale disciplinelor universitare de anatomie, părţi componente ale departamentelor universitare de specialitate, sunt obligate să întocmească o listă de arondare spitalelor şi altor unităţi sanitare care au servicii de anatomie patologică şi prosectură, iar spitalele respective, în baza listei, sunt obligate să încheie un protocol cu departamentele universitare de specialitate.  Serviciile pentru exploatarea cadavrelor ale disciplinelor universitare de anatomie sunt obligate să conserve cadavrele în termen de 30 de zile de la deces înaintea introducerii acestora în sala de disecţie.

O altă prevedere a proiectului se referă la faptul că primăriile vor acorda sprijin de înmormântare departamentelor universitare funcţionale în baza actelor de deces şi protocolului încheiat cu serviciile de anatomie patologică şi prosectură ale spitalelor sau altor unităţi. Proiectul mai prevede că departamentele de morfologie vor asigura serviciul religios şi, după caz, incinerarea sau înmormântarea cadavrelor după ce acestea au fost folosite în scop didactic sau ştiinţific.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/cadavrele-nerevendicate-vor-fi-folosite-pentru-studiu-436012.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns