Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cardinalii electori, atrasi in scandalurile de pedofilie

Victimele abuzurilor sexuale comise de preoti au putine sperante de la viitorul Papa, in timp ce controversa privind un cardinal american acuzat ca a acoperit actiunile a zeci de pedofili ia amploare.

Asociatia americana Catholics United a lansat o petitie pentru a-l impiedica pe fostul arhiepiscop de Los Angeles (1985-2011) Roger Mahony, in varsta de 76 de ani, sa participe la Conclav. In urma cu o luna, cardinalul a fost eliberat din toate functiile “administrative si politice” pentru ca a acoperit preoti care au comis abuzuri sexuale asupra copiilor in dioceza sa, in anii ’80.

In opinia asociatiilor victimelor, comportamentul sau este exemplul a ceea ce Benedict al XVI-lea nu a reusit sa remedieze in cadrul Bisericii.

El ar trebui sa dea dovada de bun simt si sa ramana departe de Roma“, a apreciat marti Roberto Mirabile, directorul grupului italian de lupta impotriva abuzurilor sexuale “La Caramella Buona”, a carui actiune a ajutat la condamnarea preotului unei mici parohii din apropiere de Roma anul trecut, scrie MEDIAFAX.

Sustinatorii lui Benedict al XVI-lea regreta ca el este diabolizat in scandalul de pedofilie. In opinia lor, el a fost primul Papa care a infruntat real problema, intalnindu-se cu victimele, incercand sa enunte reguli pentru ca aceste abuzuri sa nu se mai produca.

“In privinta abuzurilor sexuale, Biserica si-a schimbat atitudinera in timpul pontificatului sau”, asigura Marco Scarpati, director pentru Ecpat Italia, o organizatie internationala impotriva prostitutiei infantile si pedopornografiei.

Vaticanul a primit plangeri din partea victimelor, a deschis anchete si a fost prompt in a pedepsi preotii recunoscuti vinovati de abuzuri”, a apreciat el.

O alta initiativa a Vaticanului a fost o conferinta fara precedent anul trecut la Universitatea Gregoriana din Roma care a reunit victimele, episcopi din lumea intreaga si psihologi.

 

Sursa: http://www.9am.ro/stiri/International/239862/cardinalii-electori-atrasi-in-scandalurile-de-pedofilie.html?utm_source=newsletter-daily-20130221&utm_medium=email&utm_content=daily-top-news&utm_campaign=9AM%20News

Lasati un raspuns