Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Satelitul Europa are sanse mai mari de a intretine viata decat Marte

Europa, unul dintre satelitii lui Jupiter sub a carui suprafata inghetata se afla un ocean, pare mult mai promitator in ceea ce priveste conditiile de gazduire a formelor de viata decat Marte.

“In afara de Terra, Europa este corpul ceresc din Sistemul Solar in care exista cea mai mare probabilitate de a gasi astazi forme de viata, iar noi ar trebui sa il exploram”, a declarat Robert Pappalardo, un cercetator de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din cadrul NASA.

“Europa este acoperit de un strat de gheata relativ subtire, are un ocean (lichid, sub gheata) aflat in contact cu stancile din adancime, este geologic activ si este bombardat cu radiatii care creeaza oxidanti si formeaza, in amestec cu apa, o energie ideala pentru a alimenta viata”, a adaugat acelasi savant.

La cererea NASA, misiunea propusa initial pentru a explora satelitul Europa a fost revizuita pentru a-i reduce costurile, a indicat presa specializata in planetologie, cu ocazia conferintei anuale ce a fost organizata de American Association for the Advancement of Science (AAAS) la Boston, in perioada 14-18 februarie, scrie MEDIAFAX.

 

Sursa: http://www.9am.ro/stiri/Incredibil/239760/satelitul-europa-are-sanse-mai-mari-de-a-intretine-viata-decat-marte.html?utm_source=newsletter-daily-20130219&utm_medium=email&utm_content=daily-20130219&utm_campaign=Newsletter-Daily

Lasati un raspuns