Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Şobolani mutanţi, vânaţi de lunetişti

Capitala Iranului, Teheran, este invadată de şobolani de dimensiuni uriaşe, iar pentru că metodele obişnuite de exterminare ale acestora au dat greş, autorităţile au ajuns la o soluţie extremă: aceştia sunt vănaţi de lunetişti.

În fiecare noapte, detaşamente de lunetişti ies la vânătoarea de şobolani, prezenţi în număr foarte mare în 26 de zone ale capitalei iraniene. Otrava pentru şobolani nu îi afectează iar pisicile fug înspăimântate din calea lor.

Profesorul universitar Ismail Kahram, consilier al primăriei din Teheran, a declarat presei că şobolanii “nu numai că sunt mai mari, dar arată şi altfel. Par că au suferit o mutaţie genetică din cauza radiaţiilor şi a chimicalelor folosite împotriva lor. În mod normal, o astfel de evoluţie durează milioane de ani”.

Potrivit profesorului, de la o greutate de 60 de grame, “mutanţii” au ajuns să aibă şi cinci kilograme, fiind mai mari decât pisicile, care nu îndrăznesc să le facă faţă.

Pentru a impiedica înmulţirea lor, municipalitatea a hotărât folosirea a 10 echipe de lunetişti, echipate cu dispozitive de vedere pe timp de noapte.

“Este un război non-stop. Ziua folosim otrăvuri, iar noaptea lunetişti” a declarat seful agenţiei de protecţie a mediului, Mohammad Hadi Heydarzadeh.

Acesta a declarat că până acum au fost împuşcaţi 2.205 şobolani, ale căror cadavre au fost incinerate, dar că, pentru a face faţă situaţiei se plănuieşte aducerea încă a 30 de echipe de lunetişti.

 

Sursa: http://www.apropo.ro/wow/sobolani-mutanti-vanati-de-lunetisti-10577777

 

Lasati un raspuns