Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vrei să te căsătoreşti? Preotul rezolvă tot

Deputatul UDMR Szabo Odon vrea să simplifice oficierea căsătoriilor. Astfel, el a iniţiat un proiect de lege care prevede ca viitorii soţi, dacă jură credinţă în faţa unui preot, să nu mai fie nevoiţi să treacă şi pe la ofiţerul Stării Civile.

“Eu cred că aşa cum acest lucru funcţionează foarte bine în 16 state europene ar putea merge şi la noi. Bineînţeles, cei atei, dar nu numai, ar putea să se căsătorească numai la Starea Civilă. Eu susţin doar să existe şi această opţiune”, a mai spus alesul. Proiectul de lege nu ar restrânge drepturile ateilor să nu se căsătorească în biserică şi nici nu ar exclude dublarea ceremoniei (în biserică sau în faţa ofiţerului de Stare Civilă).

“M-am consultat cu reprezentanţii bisericilor. Acestea nu refuză ideea şi au dovedit maximă deschidere”, ne-a declarat Szabo Odon. Deputatul UDMR susţine că a devenit interesat de subiect după ce o serie de persoane tinere (necăsătorite) i-au vorbit despre faptul că li se pare destul de complicată formula actuală în care se pot cununa, fiind oarecum obligate să facă acelaşi lucru de două ori, în decor diferit.

 

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/vrei-casatoresti-preotul-rezolva-tot-436301.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns