Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Horoscop: Semnele puterii in Zodiacul arab

Misterele intelepciunii ascunse in astrologie si proverbe arabe

Horoscopul arab este construit in jurul simbolismului puterii. Zodiile clasice sunt inlocuite de arme impartite in trei categorii, fiecare imprumutand carateristici oamenilor.

Arme scurte

1. Briceag
2. Pumnal
3. Cutit
4. Pumnal arabesc

Arme mijlocii

1. Buzdugan
2. Ghioaga
3. Toporisca
4. Lant

Arme lungi

1. Sabie
2. Lance
3. Prastie
4. Arc

 

Pumnalul

Zodie europeana: Berbec

Actiunile sale sunt indurmate de instinc si pasiune, traind pentru placerea momentului. Tot ce intreprinde sta sub semnul spontaneitatii si al energiei. Fuge de existentele complicate si nu acorda atentie aparentelor.

Are probleme cu autoritatea in general si nu tolereaza usor idea de ierarhie sociala. In dragoste este un entuziast si iubeste cu patima dar tinde uneori sa se plictiseasca prea repede.

Proverb arab: Nu pune in acelasi loc focul si lana

 Compatibilitate: Ghioaga

 

Ghioaga

Zodie europeana: Taur

Nu exista conflicte intr-o lume condusa de un nativa in Ghioaga. Acesta iubeste pacea si linistea sufleteasca. De aceea, oamenii traiesc foarte confortabil in jurul lui.

Este o fire senzuala si posesiva, inclinat si catre aspectele materiale ale vietii, fara sa se lase condus insa de acestea.

Inainteaza in viata incet dar sigur, cu perseverenta si tenacitate.

Proverb arab: Rabdarea este puterea celui fara putere

Compatibilitate: Pumnal

 

Buzdugan

Zodie europeana: Gemeni

Buzduganul este omul relationarii si al dialogului. Ii plac discutiile savante si are o mare inclinatie catre cunoastere.

Fuge de rutina si de aceea cauta diveristatea in tot ce intreprinde. Improvizeaza usor si cu pricepere, dand impresia ca stie despre ce vorbeste chiar si atunci cand ii lipsesc cunostintele necesare.

Este menit mai degraba pentru profesii care presupun efort intelectual decat cele care necesita munca fizica.

Proverb arab: Spune-i celui pe care-l vezi calare pe un magar: “O, domnule! Ce fericit trebuie sa fie calul dumneavoastra!”


Compatibilitate
: Pumnal arabesc

 

Toporisca

Zodie europeana: Rac

Tot parcursul vietii va fi influentat de experientele din copilarie. Reactiile sale vor fi intotdeauna modelate de primele impresii dar de obicei, interpreteaza corect caracterele oamenilor. De aceea stie sa isi aleaga bine prietenii.

Este un om sensibil si emotiv dar isi ascunde uneori trairile in spatele unor izbucniri violente. Nu reactioneaza foarte bine atunci cand este respins si poate deveni instabil emotional spre anii maturitatii.

Proverb arab: Apa care poarta corabia este si cea care o inghite.

Compatibilitate: Lance

 

Sabia

Zodie europeana: Leu

Omul Sabie este conducator innascut. Se simte cel mai bie in pielea sa atunci cand oamenii ii cer sfatul sau ajutorul. Accepta usor laudele si ii place sa i se mangaie vanitatea. De regula este sincer si curajos, deschis catre prieteni vechi si legaturi noi.

In dragoste, iubeste cu tandrete si pasiune. Micile greseli de caracter se vor corecta de la sine pe parcursul vietii

Proverb arab: Cand calul ajunge inganfat, sa nu uite ca orzul il datoreaza boului.

Compatibilitate: Toporisca

 

Cutit

Zodie europeana: Fecioara

Cutitul are o natura retrasa si taciturna. De cele mai multe ori, se dovedeste prea inocent si cade adesea in capcanele oamenilor vicleni.

Este insa un judecator neintrecut si obiectiv. Separa lucid binele de rau si nu poate fi mintit cu usurinta. Totodata, nu tolereaza minciuna si are o intuitie buna care ii va arata intotdeauna adevarul. Insa trebuie sa o dezvolte din tinerete si sa invete sa o asculte. In caz contrar, poate deveni extrem de suspicios.

 Proverb arab: Aprinde lampa inainte de caderea noptii


Compatibilitate
: Toporisca

 

Lantul

Zodie europeana:Balanta

Omul nascut sub dominatia Lantului este moderat din fire, cu inclinatii catre partea materiala a vietii. Uraste tot ce inseamna violenta, conflict si obscenitate fara sa fie pudic sau taciturn.

Este foarte sensibil la mediul in care traieste si are nevoie de o locuinta stabila. Traiul nomad nu ii este propice.

Ezita uneori prea mult in luarea deciziilor si acorda prea multa atentie la ce cred ceilalti despre el.

 Proverb arab: Allah incearca oamenii nu doar prin nenorocire ci si prin imbogatire neasteptata.

Compatibilitate: Arc

 

Pumnal arabesc

Zodie europeana: Scorpion

Pumnalul arabesc este inconjurat de mister. Lucrurile evidnete si oamenii vulgari nu reprezinta puncte de interes pentru el. In dragoste cat si in viata de ziu cu zi adora sa descopere singur si sa cerceteze toate misterele.

Este de o vitalitate iesita din comun si isi traieste viata cu pasiune. Increderea lui este castigata doar de cei cu adevarat meritosi.

 Proverb arab: Singuratatea este mai buna decat tovarasia celui rau.

Compatibilitate: Prastie

 

Arcul

Zodie europeana: Sagetator

Un Arc este mereu independent. Ii plac insa oamenii si se ataseaza usor de ei. Leaga prietenii repede si cucereste pe cei din jurul cu felul sau de a fi simplu si nepretentios.

Este in stare sa motiveze si sa organizeze usor un grup dar tinde uneori sa monopolizeze. Nu o face intentionat ci doar din dorinta de a proteja. Este desigur autoritar dar drept si cauta mereu sa asculte ambele versiuni ale unor intamplari.

Nu crede in aparente si acorda deseori o a doua sansa.

Proverb arab: Nici atunci cand la poarta fiecaruia va curge o fantana de argint, oamenii nu vor inceta sa aiba nevoie unul de celalalt.


Compatibilitate
: Pumnal arabesc

 

Lance

Zodie europeana: Capricorn

Lancea este motivata de descoperirea adevarului din spatele usilor inchise. Atunci cand o scoti pe usa, Lancea intra pe geam si cand o scoti pe geam, iti darama peretele.

Isi impune vointa usor si nu va ceda pana nu isi va atinge telurile. Are totusi respect pentru lege si institutii insa daca acestea ii insala asteptarile, nu se va da inapoi de la a-si face dreptate cu mana sa.

In interior, arde un foc mocnit pe care il tine ascuns in spatele unei masti de fier.

 Proverb arab: Curajul este bun dar cand intrece masura, devine nechibzuinta


Compatibilitate
: Ghioaga

 

Prastie

Zodie europeana: Varsator

Prastia viseaza la progresul societatii, pace si intelegere intre oameni. Este un idealist din fire si va face tot ce ii sta in putere pentru a-si apara crezul.

Este ingrozit de presiune, atat pe plan amoros cat si in viata profesionala. Pentru a se dezvolta armonios, Lancea are nevoie de spatiu si liberatate de exprimare. De altfel, va spune intotdeauna ce gandeste, fara sa-i fie teama de consecinte.

 Proverb arab: Cea mai buna avutie este multumirea cu putin

Compatibilitate: Lance

 

Briceag

Zodie europeana: Pesti

Briceagul a va avea nevoie intotdeauna de protectie, chiar daca nu o arata. Este o prezenta discreta dar calda.

Pastreaza distanta fata de oameni dar nu este rece si indiferent la nevoile acestora. Are nevoie de mai mult timp decat celelalte zodii pentru a-si depasi timiditatea.

Altfel, este un om cultivat, setos de stiinta si cunoastere. Timiditatea ii da uneori un farmec aparte si poate cuceri multe inimi.

 Proverb arab: Frunzele vestede nu uratesc arborele frumos.

Compatibilitate: Sabie

 

Sursa: http://horoscop.kudika.ro/articole/25811/semnele-puterii-zodiacul-arab/pagina-13.html

Lasati un raspuns