Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Se va împlini “Profeția Papilor”? Papa Benedict al XVI-lea, ultima audiență| GALERIE FOTO

Papa Benedict al XVI-lea ține astăzi, în Piaţa Sfântul Petru, ultima audiență din timpul pontificatului său.

Suveranul Pontif a ajuns în piață în papamobilul decapotabil, în uralele celor peste 100.000 de oameni adunați. Pe mai multe bannere, credincioșii au scris “mulțumesc” în mai multe limbi, un mesaj pentru cel care a condus Biserica Catolică timp de opt ani.”Sunt emoţionat, vad că biserica este vie”, a spus papa la începutul audienţei, iar mulțimea a răspuns cu aplauze. 

Acesta a vorbit și despre “apele agitate” ale pontificatului său.“Domnul ne-a dat multe zile cu soare şi briză uşoară, zile în care pescuitul a fost abundent, dar şi momente în care apele au fost foarte agitate, iar vântul potrivnic”, a spus Papa, potrivit AFP.

Profeție: După Benedict, va mai fi un singur papă

Renunțarea lui Papa Benedict al XVI-lea la pontificat devine efectivă mâine seară, când va începe o așa-zisă perioadă de interimat. Cardinalul şambelan, italianul Tarcisio Bertone, va administra Biserica până la alegerea unui nou papă.

În contextul schimbărilor de la Vatican, presa a readus în discuție presupusa “Profeție a Papilor”, atribuită Sfântului Malachie. Potrivit acesteia, ultimul papă va fi succesorul Papei Benedict, denumit “Petre Romanul”. Pontificatul lui se va încheia cu distrugerea Romei.
Fiecare dintre cele 112 fraze ale profeției reprezintă o descriere metaforică a conducătorilor de la Vatican. Pentru decriptarea mesajelor, s-au folosit elemente ce țin de locurile și datele de naștere ale papilor, blazonul personal și evenimente marcante ale pontificatului lor.

De exemplu, Papei Benedict al XVI-lea îi este atribuit motto-ul “gloria măslinului”. Cardinalul german Joseph Ratzinger devenit Papa Benedict al XVI-lea face parte din cadrul ordinului benedictin, al cărui blazon conține o ramură de măslin.

Predecesorul său, Papa Ioan Paul al II-lea era descris prin sintagma “din chinul soarelui”, interpretată prin faptul că s-a născut și a fost înmormântat în zile cu eclipse solare.

Cel care va asigura acum interimatul- Tarcisio Pietro Bertone, în vârstă de 78 de ani- este originar dintr-o localitate denumită Romano Canavese, și este cel care trage de mulți ani sforile pentru Roma. Toate aceste lucruri îi fac pe mulți să se întrebe dacă nu cumva el este ultimul papă la care se referă profeția.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/papa-benedict-al-xvi-lea-ultima-audienta-in-fata-a-100000-de-oameni-galerie-foto-1025832.html

Lasati un raspuns