Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

DETALII TERIFIANTE despre călugăriţele SADICE din Irlanda care au torturat mii de femei

Singura ei greşeală a fost că s-a născut în afara căsătoriei, că mama ei nu era măritată atunci când a avut-o pe Kathleen, iar asta a fost suficient ca să fie chinuită de călugăriţele de la “Magdalene Laundries” din Irlanda.

Kathleen Legg are 77 de ani acum dar nu a uitat frica, durerea şi imagini mai vechi de 60 de ani îi vin şi acum în minte, în fiecare seară când închide ochii.

“Am fost sclava călugăriţelor sadice de la Magdalene Laundries”, a povestit femeia pentru The SUN.

La vârsta de 14 ani, Kathleen a plecat de acasă. Ea credea că merge la şcoală, iar mama ei la fel, credea că-şi trimite fiica într-un loc în care să devină mai bună, să îşi construiască un viitor.

“Am intrat acolo. Credeam că ajung la şcoală, dar m-au dezbrăcat, mi-au luat actele, certificatul de naştere şi tot şi mi-au dat un număr. 26. Timp de trei ani aşa mi s-a adresat toată lumea: 26. Nu am avut oglinzi, calendare, ceasuri, habar nu aveam ce zi e, cum arăt”, îşi aminteşte îngrozită femeia.

Ea şi multe alte fete, unele de numai 11 ani, trebuiau să lucreze de la 8 dimineaţa până la 8 seara. Spălau pe jos, călcau haine şi lenjerii pentru hoteluri, toate în condiţii mizere. Rareori mâncau, le era teamă şi să vorbească între ele iar când se răneau – şi asta se întâmpla des – călugăriţele care le puneau să muncească începeau să râdă.

“O colegă s-a ars rău de tot la mână şi nimeni nu a ajutat-o. Doar au râs. Eu am scăpat într-o iarnă, o oală mare cu cartofi, pe jos. M-am lovit, dar călugăriţele au râs. Erau atât de sadice…”, a continuat Kathleeen povestea.

La vârsta de 18 ani majoritatea fetelor erau lăsate să plece, dar din cauza unei boli grave la plămâni, ea a trebuit să rămână în continuare la “Magdalene Laundries”. Astfel de instituţii au existat în mai multe zone din Irlanda, în perioada 1922 – 1996 şi erau conduse de călugăriţe catolice.

O altă femeie care a fost închisă acolo este Maureen Sullivan. Ea a povestit pentru BBC World News că avea un număr, nu i se spunea pe nume, iar dacă nu răspundea când era chemată, călugăriţele o băteau. “Dacă te strigau după număr şi nu mergeai imediat, veneau la tine şi te băteau cu pumnii până când ţi se umfla toată faţa”, povesteşte Maureen.

Femeile îşi mai amintesc cu durere despre fete care se îmbolnăveau şi erau duse la tratament, dar nimeni nu le mai vedea vreodată.

Pe 19 februarie 2013, primul ministru irlandez, Enda Kenny, a transmis în mod oficial scuze celor peste 10.000 de femei care au lucrat în azilurile “Magdalene Laundries”, spunând că acestea (n.r. – instituţiile) sunt “cea mai mare ruşine a naţiunii”.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/magdalene-laundries-irlanda-calugarite-femei-torturat-sadice-436790.html

Lasati un raspuns