Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Data Conclavului pentru alegerea noului Papa ar putea fi stabilita luni

O intalnire in cadrul careia s-ar putea stabili data Conclavului care il va alege pe succesorul Papei Benedict al XVI-lea va avea loc luni, a anuntat joi cardinalul Crescenzio Sepe, arhiepiscop de Napoli, relateaza agentia Ansa, in pagina electronica.

Luni, Benedict al XVI-lea a emis un decret care schimba regulile Conclavului pentru a face posibila reunirea acestuia mai devreme de cele 15 zile prevazute de la incheierea pontificatului.

“Trebuie sa fim uniti cu totii in rugaciune si sa alegem in conformitate cu Sfantul Duh, nu cu propriile noastre interese, increzatori ca Domnul il va alege pe cel care va purta aceasta cruce grea”, a declarat cardinalul Sepe, potrivit MEDIAFAX.

Dupa opt ani de pontificat, Benedict al XVI-lea a incetat sa mai fie papa joi, la ora 20.00 (21.00, ora Romaniei), cand a intrat in vigoare demisia sa, prima a unui Suveran Pontif in ultimii 700 de ani.

Papa a anuntat pe 11 februarie ca va renunta la pontificat din cauza starii de sanatate si a batranetii.

 

Sursa: http://www.9am.ro/stiri/International/240254/data-conclavului-pentru-alegerea-noului-papa-ar-putea-fi-stabilita-luni.html?utm_source=newsletter-lunch-20130301&utm_medium=email&utm_content=lunch-20130301&utm_campaign=Newsletter-Lunch

Lasati un raspuns