Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papalekas atacat de Arhiepiscopie după achiziţia Cathedral Plaza: Imobilul va fi demolat

La o zi de la anunţul cumpărării turnului de birouri Cathedral Plaza de către omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, reprezentanţii Catedralei Sfântul Iosif au ieşit la atac. Ei susţin că preluarea nu schimbă cu nimic situaţia juridică a clădirii.

„Sunt sigur că bucureştenii, şi concetăţenii noştri în general, nu se mai lasă păcăliţi de cei care încearcă să cumpere şi să vândă suflete şi că vor şti să interpreteze ştirile despre aşa-zisa cumpărare a clădirii ilegale Cathedral Plaza aşa cum e: o ultimă zbatere a unui proiect monstruos, care încearcă să desfigureze faţa catedralei noastre, monument istoric şi arhitectonic de valoare naţională şi universală. Aştept ca autorităţile competente să pună în aplicare deciziile Justiţiei şi să ia măsurile administrative ce se cuvin pentru aducerea terenului în situaţia anterioară”, a declarat Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Mitropolit Ioan Robu.

Potrivit acestuia, Cathedral Plaza rămâne o clădire fără autorizaţie legală, radiată din cartea funciară, nebranşată la utilităţi, periculoasă şi nefuncţională, supusă obligaţiei de demolare.

Ioannis Papalekas a preluat Cathedral Plaza de la miliardarul Eyal Ofer pentru circa 70 mil. euro, tranzacţie iniţiată încă din 2011.

Lasati un raspuns