Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cel mai IMPORTANT MOMENT de la VATICAN la un pas să fie TULBURAT de un INCIDENT! Vezi ce era să PERTURBE alegerea noului PAPĂ

Alegerea unui nou Papă, la Vatican, după ce Benedict al XVI-lea a anunțat că demisionează, a fost la un pas să fie tutlburat de un incident neobișnuit.

Un fals cleric, îmbrăcat în haine de cardinal, s-a strecurat printre cei care trebuiau să intre în conclavul în cadrul căruia urmează să se aleagă următorul Papă, cea mai înaltă funcție în Biserica Catolică.

Vaticanul este păzit de o divizie de elită, care aparține armatei elvețiene, însă așa-zisul preot, care s-a recomandat drept Ralph Napierski a reușit să-i păcălească pe unii dintre cei mai bine antrenați soldați și să se infiltreze printre cei 140 de cardinali din întreaga lume care s-au reunit pentru prima dată de când Papa a demisionat.

Din fericire, acesta nu a reușit să ajungă înăuntru, gărzile elvețiene reușind să-l aresteze pe impostor. Acesta a fost dat de gol câteva elemente ale costumației sale: sutana era mai scurtă cu câțiva centimetri, o eșarfă violet la gât și un crucifix care arăta diferit față de al celorlalți. Iar în loc de celebrul ”zucchetto”, acel acoperământ pe care îl au cardinalii pe cap, el purta o banală pălărie neagră.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/cardinal-alegere-papa-un-impostor-a-incercat-sa-intre-in-conclav-437850.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns