Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Dezmăţ sexual la Vatican | Un raport secret cerut de fostul Papă Benedict al XVI-lea ar putea explica motivul real al demisiei sale

Trei cardinali, oameni de încredere ai fostuluiPapă Benedict al XVI-lea, care s-au retras recent din funcţie, au făcut, timp de mai multe luni, anchete secrete la Vatican şi au întocmit un raport de nu mai puţin de 300 de pagini, adunate sub titlul “Relationem”. Se pare că rezultatul acestei investigaţii e atât de scandalos şi de şocant, încât ar fi constituit motivul renunţării papei la Pontificat.

Spaniolul Julian Herranz, slovacul Josef Tomko şi italianul Salvatore De Giorgi sunt cei trei cardinali care ar putea provoca un şoc mondial dacă ar publica informaţiile pe care le-au descoperit anchetând toată suflarea cea vestită de la Vatican.  Conform unor surse neoficiale, cele două volume ale dosarului “Relationem” ar conţine fapte şocante comise de prelaţi de la Sfântul Scaun. Se pare că sunt menţionate cel mai des relaţiile sexuale, atât homosexuale, cât şi cu femei ale unor preoţi.

“Se vorbeşte despre întâlniri sexuale chiar în incintele Vaticanului sau într-o saună din cartierul roman Quarto Miglio, la o vilă din afara Romei, ori într-un centru de cosmetică din capitala Italiei…”. În afară de aceste informaţii, cei trei cardinali au întocmit şi o hartă a grupurilor de putere de la Vatican, reliefate pe ordine religioase sau de provenienţă geografică.

Potrivit unor surse de la Vatican, noul papă, ce va fi ales în următoarele două săptămâni, va trebui să treacă testul acestui raport, astfel ca numele lui să nu se regăsească în paginile din “Relationem”.

↑ Numeroşi înalţi prelaţi şi preoţi de la Vatican au încălcat grav dogmele catolicismului

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/dezmat-sexual-la-vatican-437814.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns