Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“THE HUMAN BODY”, expoziţie de cadavre umane la Muzeul Antipa (Poze)

Muzeul Antipa din Bucureşti va găzdui “The Human Body” – expoziţie controversată de cadavre umane.

Începând de vineri, 22 martie, bucureştenii vor avea ocazia să vadă o expoziţie controversată de cadavre umane. Expoziţia “The Human Body” va putea fi vizitată, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00, până pe 30 iunie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Expoziţia “The Human Body” oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea organismul uman prin ochii unui chirurg şi de a “experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său.

The Human Body Muzeul Antipa

Nu în ultimul rând, scopul expunerii este şi acela de a-i determina pe vizitatori să-şi respecte şi să-şi îngrijească organismul, acordând atenţie felului în care aleg să trăiască. Expoziţia “The Human Body” îşi poartă vizitatorii într-o călătorie uluitoare prin nouă galerii ce prezintă componentele esenţiale ale anatomiei umane. „De ce strănutăm? De ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului? Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilităţii? Care muşchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseşte vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?” sunt doar câteva din întrebările la care veţi afla răspuns vizitând expoziţia The Human Body“, anunţă organizatorii.

The Human Body Muzeul Antipa

Corpurile umane prezentate în cadrul expoziţiei “The Human Body” au fost donate către Dalian Hoffen Bio-Technique Laboratory, în conformitate cu legislaţia chineză. Aceste cadavre au rămas nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale.

Expoziţia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc şi a modului în care acesta funcţionează.

Un bilet pentru adulţi costă 50 lei de persoană, de marţi până vineri, iar în week-end intrarea costă 60 lei de adult. Pensionarii sau studenţii pot intra la expoziţie cu 40 lei de persoană, în intervalul marţi – vineri, iar în week-end, aceştia vor plăti 50 lei pentur un bilet. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani plătesc 32 de lei pentru un bilet, de marţi până vineri, iar sâmbăta şi duminica accesul lor se taxează cu 40 lei de persoană. În cazul grupurilor care au mai mult de 10 copii, intrarea la expoziţie costă 30 lei de persoană.

The Human Body Muzeul Antipa

Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

Abonamentele de familie costă 85 lei, de marţi până vineri, şi 100 lei în week-end, pentru grupurile formate dintr-un adult şi doi copii, familiile formate din doi adulţi şi un copil trebuie să plătească 110 lei, de marţi până vineri, iar în week-end aceştia trebuie să achite 120 lei pentru a avea acces la expoziţie. De asemenea, familiile formate din doi adulţi şi doi copii au la dispoziţie abonamente de 120 lei de grup şi, respectiv, 135 lei de grup, tarife valabile de marţi până vineri şi, respectiv, în week-end.

Adulţii care achiziţionează bilete în avans, în perioada 6 martie – 21 martie, beneficiază de un discount de 20%. Oferta este valabilă numai pentru adulţi şi este diponibilă în număr limitat.

The Human Body Muzeul Antipa

Biletele au fost puse în vânzare începând de miercuri, 6 martie. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărtureşti) sau în două rate lunare, prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

 

Sursa: http://www.apropo.ro/life-style/going-out/the-human-body-expozitie-de-cadavre-umane-la-muzeul-antipa-poze-10651156

 

Lasati un raspuns