Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Bacteria de coşmar” poate aduce SFÂRŞITUL omenirii!

Bacteria CRE, numită de specialişti şi “bacteria de coşmar”, a devenit “imună” la cele mai puternice antibiotice.

Este un lucru foarte rar ca cercetătorii să spună că există probleme şi trebuie tras un semnal de alarmă, dar acest lucru se întâmplă azi” a declarat Thomas Frieden în cadrul unei conferinţe de presă. “Cele mai puternice antibiotice nu au efect iar pacienţii rămân cu infecţiile netratate” a arătat Frieden, care a cerut comunităţii medicale să depună un efort conjugat pentru a stopa răspândirea infecţiei.

Infecţiile cu CRE (Carbapenen-Resistant Enterobacteriaceae), cunoscute de zece ani, au luat amploare în urmă cu doi ani cînd a apărut un focar de infecţie la Centrul Naţional de Sănătate, răspândindu-se de atunci în 42 de state.

Frieden a arătat că bacteria reprezintă o triplă ameninţare:

– este rezistentă la (aproape) toate tipurile de antibiotic , chiar şi la cele de ultimă generaţie

– rata de mortalitate a persoanelor infectate cu CRE este de 50%

– bacteria poate transfera rezistenţa sa la antibiotice la alte bacterii din familie, făcăndu-le şi pe acestea netratabile.

Enterobacteriaceae (Enterobacteriile) este o familie de peste 70 de bacterii, între care şi E.coli, una dintre cele mai comune cauze ale infecţiilor tractului urinar.

În prima jumătate a anului trecut, 200 de spitale şi centre de tratament au tratat cel puţin câte un caz de infecţie cu această bacterie.

Majoritatea infecţiilor cu CRE apar la pacienţi internaţi în spitale de urgenţă sau care sunt trataţi o perioadă lungă de timp, intubările şi perfuziile permiţând bacteriei să pătrundă “adânc” în corpul pacientului.

Modalităţile de prevenire a infecţiei cu “bacteria de coşmar” includ spălarea pe mâini a personalului medical înainte de a intra în contact cu pacientul, personal şi saloane dedicat numai tratării persoanelor infectate, dar şi o administrare corectă a antibioticelor.

 

Sursa: http://www.apropo.ro/news/bacteria-de-cosmar-poate-aduce-sfarsitul-omenirii-10651335

 

Lasati un raspuns