Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Există viaţă DUPĂ MOARTE? Mărturii INCREDIBILE ale pacienţilor care au trecut prin EXPERIENŢE uluitoare

Pacienţi a căror viaţă abia pâlpâie, “călătoresc” printr-un tunel de lumină şi se întâlnesc cu îngeri, părinţi, ori apropiaţi, care le spun că trebuie să se întoarcă pe pământ… Se spune că experienţele de moarte clinică au devenit clişee, întrebarea „Există viaţă după moarte?” declanşând veşnice controverse. Iată însă că oncologul radiolog dr. Jeffrey Long afirmă că dovezile ştiinţifice acumulate conduc categoric către un răspuns afirmativ: “Da, există viaţă după moarte!”, şi îşi justifică acest răspuns.

Experiment pe propria piele

Trecerea prin tunelul de lumină a unora dintre pacienţii aflaţi în moarte clinică nu reprezintă deloc un clişeu pentru doctorul Jeffrey Long  din Houma,Louisiana.Care a studiat, conform propriilor afirmaţii, aproximativ 1.300 de experienţe de viaţă de după moarte, pe care le-a publicat în cartea “ Evidence of the Afterlife: The Science of Near-Death Experiences” ( “Dovezi ale existenţei Lumii de dincolo: Ştiinţa experienţelor de viaţă după moarte”).

 “După un deceniu de cercetări în domeniul experienţelor în apropierea morţii, Long demonstrează în această carte cum a ajuns la o concluzie controversată”, nota Time.com. Potrivit cărţii lui Long, publicată în 2010 şi care reprezintă încă un succes prin controversele şi comentariile pe care le-a generat, indiferent de vârstă şi de nivelul intelectual, oamenii trăiesc aproximativ acelaşi scenariu de viaţă de după moarte.

Printre experienţele menţionate în cartea lui Long, se numără şi cea a a psihologului Mary Joe Rapini. O persoană care a lucrat cu foarte mulţi pacienţi aflaţi în stadii terminale de cancer, şi care i-au povestit mai multe episoade de viaţă de după moarte. Rapini a pus de multe ori aceste povestiri pe seama tratamentelor medicale puternice, dar în aprilie, 2003, a experimentat ea însăşi un astfel de episod, în urma unui anevrism. Mărturisirile ei sunt incredibile: “Îi vedeam pe medici agitându-se în jurul meu, înfigând tot felul de lucruri în mine, apoi l-au sunat pe sotul meu. Cand m-am uitat în sus, am vazut o lumină puternică…”.

“Dumnezeu m-a ţinut în braţe”

Lumina pe care a văzut-o Rapini nu era ca orice lumina obişnuita. “Era cu totul diferită. Era…luminiscentă! Şi creştea din ce în ce mai mare. Mă tot uitam mirată la ea întrebându-mă ce e asta. Apoi a crescut atât de mare, încât m-a înghiţit şi m-am trezit în acest tunel, care m-a dus într-o frumoasă încăpere. Acolo Dumnezeu m-a ţinut în braţe, şi mi-a spus: Mary Jo, tu nu poţi rămâne aici!. Dar eu voiam să rămân, aşa că am protestat. Şi am început să enumăr toate motivele pentru care ar fi trebuit să rămân. Şi atunci mi-a spus: Ai iubit vreodata în viaţa ta pe cineva, aşa cum te-ai simţit tu iubită aici?. Şi am răspuns că nu, este imposibil, eu sunt om. Şi atunci mi-a spus: Poţi mai mult decât atât!”…

Şi nevăzătorii… văd

După apariţia cărţii, s-a spus că experienţa trăită de Rapini poate fi “o reinterpretare a poveştilor pe care le-a tot auzit de-a lungul carierei sale”. Jeffrey Long spune că aceste experienţe sunt aproximativ la fel atât pentru cei care au cunoştinte despre experienţe de viaţă de după moarte, cât şi pentru cei care n-au discutat niciodată despre aşa ceva.

“Am şi mărturiile unor copii mai mici de 5 ani care au experimentat astfel de situaţii, şi care sunt aproape identice cu ale unor copii mai mari şi cu ale adulţilor. Nu contează nivelul intelectual la care ajunge o persoană, experienţele vieţii de după moarte sunt aproape identice”, a explicat Long. Potrivit lui Long, experienţele de viaţă după moarte au câteva caracterisitici comune: lumina puternică, simţuri dezvoltate, reunirea cu rudele decedate şi “schimbarea pentru totdeauna a omului care a revenit la viaţă”.

De asemenea, doctorul ţine să sublinieze “ceva foarte important”: “Şi persoane nevăzătoare din naştere au descris scene asemănătoare, adică scene pe care le-au trăit persoanele văzătoare!”.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/exista-viata-dupa-moarte-marturisiri-incredibile-ale-pacientilor-care-au-trecut-prin-expe-102.html

Lasati un raspuns