Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

MISTERUL pietrelor de la Stonehenge A FOST DEZLEGAT! Vezi EXPLICAŢIA dată de cercetători!

Până în prezent pentru Stonehenge, misteriosul sit preistoric din sudul Angliei, aau apărut numeroase explicaţii şi teorii, însă acum cercetătorii au reuşit să rezolve misterul.

Numeroase teorii despre acest aliniament circular de pietre imense, clasat în patrimoniul mondial al UNESCO, au fost vehiculate: calendar astronomic, observator, templu dedicat cultului soarelui?

De fapt, Stonehenge, în “prima sa fază, a fost un imens cimitir” rezervat familiilor de elită, afirmă profesorul Parker Pearson, de la University College din Londra, la capătul a zece ani de cercetări cu o echipă de oameni de ştiinţă britanici.

Potrivit acestor cercetători, spre anul 3.000 î.Hr., rămăşiţele celor privilegiaţi erau transportate până la Stonehenge pentru a fi înmormântate.

Într-o a doua fază, spre anul 2.500 î.Hr., situl a avut un rol mai prietenos. După ce au examinat dinţii proveniţi de la circa 80.000 de oseminte de animale găsite în respectivul loc, cercetătorii au concluzionat că, la acel moment, Stonehenge era scena unor mari adunări şi sărbători comunitare, în care putea fi întâlnită până la o zecime din populaţia ţării venită pentru a celebra solstiţiul.

Stonehenge era “un loc de adunare”, a subliniat universitarul. “Am descoperit că oamenii veneau din întreaga ţară cu animalele lor, unii chiar din Scoţia”, a adăugat el.

În opinia acestei echipe de oameni de ştiinţă, declinul Stonehenge se explică apoi prin abandonarea culturii comunitare şi sosirea unor populaţii mai individualiste, potrivit Agerpres.

Sursa:

Lasati un raspuns