Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“E o amenintare catastrofala pentru intreaga omenire”. Avertisment oficial privind antibioticele

Sally DaviesBacteriile care au devenit rezistente la antibiotice reprezinta o amenintare catastrofica pentru medicina, din moment ce pacientii risca sa moara si dupa o operatie minora, sustine cel mai important oficial din Ministerul Sanatatii din Marea Britanie.

Sally Davies este sefa serviciilor medicale din Anglia, iar lupta ei impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice a facut-o extrem de cunoscuta in intreaga lume.

Potrivit rapoartelor acesteia, la nivel global e nevoie de dezvoltarea unor noi medicamente care sa contracareze noile infectii mutante ce nu mai pot fi tratate cu antibioticele clasice, scrie HuffingtonPost.

Foarte putine antibiotice au fost dezvoltate in ultimele decenii, iar bacteriile au devenit tot mai puternice si au ajuns la un nivel de “supermicrobi” ce rezista la medicamentele cunoscute.

“Rezistenta la antibiotice reprezinta o amenintare catastrofala pentru intreaga omenire. Daca nu vom actiona acum, in 20 de ani, oricare dintre noi poate muri din cauza unei infectii obisnuite in timpul unei operatii minore. Astazi le tratam cu antibiotice, dar ce vom face atunci?” sustine Davies.

Una dintre cele mai cunoscute superbacterii, MRSA. se estimeaza ca ucide 19.000 de oameni in fiecare an in Statele Unite, mai mult decat HIV/SIDA.

Davies propune o cooperare mai buna intre sistemul medical si industria farmaceutica pentru a conserva arsenalul existent de antibiotice si mai ales de dezvoltarea unora noi.

Lasati un raspuns