Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Parintele Boian Alexandrovic amenintat ca va fi impuscat de catre un preot al Biserici Ortodoxe Sarbe

Intr-o scrisoare deschisa adresata autoritatilor Serbiei, Romaniei si institutiilor internationale, Parintele Boian Alexandrovic, trage un semnal de alarma privind amenintarile la care este supus, inclusiv la amenintarea cu moartea, de catre preoti ai Bisericii Ortodoxe Sarbe, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Romanian Global News reaminteste ca au mai existat tentative de crima impotriva unor lideri ai romanilor din Serbia, iar autoritatile Serbiei nu au gasit nici-un vinovat, dind impresia unei complicitati cu autorii tentativelor de omor.

Tuturor instituţiilor Serbiei, României şi Uniunii Europene

Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu.

Şi acestea le vor face, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine.

Evanghelia de la Ioan, 6:2,3

Stimaţi,

Astăzi 8 martie 2013, după-amiază (în jur de ora 16) am primit un telefon din partea credinciosului nostru (credincios al Bisericii Ortodoxe Române) Dragan Petković din satul Dubočane prin care ne-a anunţat că azi, în Salaš, a fost la stadion, locaţie unde se afla şi preotul Bisericii Orotodoxe Sârbe, cel care predă religia în scoala elementară din Salas, al cărui nume nu stim (după unele informatii se numeste Marian), care îşi ţinea ora de religie (la acelaşi stadion). Preotul, cleric al BOS, a ţinut ora, iar în acelaşi timp a purtat o conversaţie cu cei prezenţi printre care se afla şi credinciosul nostru Dragan. În conversaţie au atins tema Botezului, şi Dragan a spus că este botezat, şi că l-am botezat eu. Auzind aceasta, Marian preotul BOS, i-a spus lui Dragan, printre altele, că este „debil” pentru că s-a Botezat „la Bojan”, de asemenea i-a mai spus să îmi transmită că dacă mai vin pe „teritoriul lui” o să mă „facă sită cu gloantele de pistol”.

Preotul în timpul orei de religie, cu toată clasa de faţă, declară că o să facă sită cu gleoantele de pistol pe un alt preot numai pentru că celălalt preot aparţine Bisericii Orotodoxe Române din Serbia. De ce un asemenea comportament anti-creştin? De acea că acest comportament, care nu e un caz unic (ameninţarea cu război, omor şi vărsare de sânge din partea preoţilor BOS) este încurajat şi din partea Cancelariei Guvernului Sârb pentru colaborarea cu bisericile şi comunităţi religioase, care chiar dacă este conştientă de situaţie nu doreşte să audă adevărul, şi pe oamenii care fac acest lucru încurajează şi ajută financiar şi moral declarând cum sunt doar ei (BOS) „legali” pe acest teritoriu.

Consider că de această problemă trebuie să se ocupe organele de cercetare, poliţia şi inspectoratul şcolar, pentru că un asemenea om nu ar avea voie să fie în libertate şi nici în cadrul educaţional, numai dacă conducerea statului nostru nu susţine asta. În faţa lui Dumnezeu el sigur nu mai face parte din Preoţie, deoarece în citatul de mai sus din Biblia Domnului Isus Hristos scrie că el, preotul BOS profesor de religie din Salas, crede că îi „aduce inchinare lui Dumnezeu” pentru că faptul uciderii menţionat e deja făcut în “inima sa”.

Dorim să menţionăm, că din păcate, până acum nu am primit niciun răsuns de la organele statului în legătură cu asemenea declaraţii ale preoţilor Bisericii Ortodoxe Sârbe, care să arate că într-adevăr tratează egal toţi cetăţenii statului sârb. Numai unele judecătorii au trimis scrisori cum că “nu există bază pentru urmărirea în justiţie”. Cineva vă ameninţă cu moarte sau bătai datorită apartenenţei religioase, etnice şi naţionale, şi doreşte să vă îngrădească libera trecere iar organele statului spun că nu există bază pentru urmărirea în justiţie.

Rugăm toate instituţiile Europene precum şi instituţiile statului Român, mama spirituală a tuturor românilor/vlahilor să ia măsuri şi să oprească aceste fărădelegi

De asemenea rugăm, nu ştiu a câta oară, şi instituţiile noastre, instituţiile statului Sârb al cărui cetăţeni LOIALI suntem, să oprească (în practică) această prigonire care se face asupra membrilor comunităţii române/vlahe care sunt conştienţi de apartenenţa lor naţională, care doresc să fie sub jurisdicţia canonică a Bisericii poporului său, Biserica Ortodoxă Română, fosta Mitropolie a Ungro-Vlahiei.

Rugăm politia să identifice pe numitul pretot si să ne înstinteze despre asta.

Nu permiteţi nimănui să ne oblige să ne simţim străini la casa noastră!

Protoiereu Iconom Stavrofor

Bojan Aleksandrović

Vicarul Timocului

Către:

Inspectoratul de poliţie Zaječar

Ministerul de Interne al Republicii Serbia

Ambasada României la Belgrad

Consulatul României din Zaječar

Biroul CEDO şi celorlalte instituţii Europene

Ministerului Educaţiei al Republicii Serbia

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8597:parintele-boian-alexandrovic-amenintat-ca-va-fi-impuscat-de-catre-un-preot-al-biserici-ortodoxe-sarbe&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns