Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Poveştile primilor trei preferaţi pentru fotoliul papal

1 – Odilo Scherer, 63 de ani, cardinal brazilian şi arhiepiscop de Sao Paulo, un conservator moderat, cunoscut ca bun gestionar şi om al consensului, ar putea deveni primul Papă originar din America Latină. Din 2007, Scherer a condus cea mai mare arhidioceză a Braziliei, cu 6 milioane de credincioşi, într-o ţară care are cel mai mare număr de catolici din lume. Scherer, brazilian de origine germană, este considerat drept cel mai serios ”papabil” al Americii Latine.
2 – Angelo Scola, 71 de ani, a fost episcop de Grosseto la 50 de ani, patriarh al Veneţiei, la 61 de ani şi arhiepiscop de Milano, la 69 de ani – ultimele două poziţii, foarte prestigioase, au dat Bisericii cinci din cei nouă Pontifi ai secolului XX. Niciunul dintre aceştia nu a avut însă ambele funcţii precum Scola. De aceea nu este întâmplător faptul că ”casele de pariuri” din Marea Britanie îl plasează printre candidaţii cei mai bine cotaţi, scrie sâmbătă La Repubblica.
3 – Peter Turkson, 65 de ani, cardinal African, era până de curând principalul candidat la Sfântul Scaun. Turkson este preşedintele Consiliului Pontific pentru Justiţie şi Pace şi a fost considerat “papabil” de când a fost numit în acest post, în 2009, de Benedict al XVI-lea. Au existat mai multe speculaţii că noul papă ar trebui să vină din Africa, ca încercare a Bisericii Catolice de modernizare.
Între Peter Turkson şi Sfântul Scaun se interpune însă o profeţie a Sfântului Malachie (n. 1.094 – d. 1.142). Acesta prevesteşte că un Papă cu nume de “Petru”, succesorul lui Benedict şi ultimul papă, „îşi va conduce turma într-o perioadă foarte tulbure”, după care vor avea loc căderea Romeni şi Judecata de Apoi. Se pare că aceste temeri i-au afectat şansele lui Turkson.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/povestile-primilor-trei-preferati-pentru-fotoliul-papal-438872.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns