Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Alegerea noului papa si profetia papilor Sf. Malahi

Vaticanul a anuntat inceperea conclavului pentru alegerea noului papă. Cardinalii Bisericii Romano Catolice se vor intruni in Capela  Sixstina in 12 martie pentru a incepe alegerea celui de al 266-lea papă.

Dintre toti cardinalii candidati pentru „tronul Sf Petru” care s-ar potrivi cu profetia lui Malahi pentru ultimul papă sunt doar câtiva:

1. Tarcisio Pietro Evasio Bertone (Italia) – născut la 2 decembrie 1934 la Romano Canavese – Cardinal Secretar de Stat al Bisericii Romane, Cardinal-Episcop de Frascati. Insărcinat de papa Ioan Paul II-lea cu publicarea celui de al „treilea secret de la Fatima”. Surse neoficile spun ca el a contribuit la demisia papei in scandalul  care implica un mandat de arestare emis deja pe numele papei de un tribunal international.

2. Angelo Comastri (Italia) – născut la 17 septembrie 1943 – Arhiepreot a Bazilicii Sf. Petru, Vicar General al Vaticanului si Presedinte al Fabricii Sf. Petru (care se ocupa cu intretinerea Bazilicii si a mormantului Sf Petru aflat in subteranele acestei Bazilici).

3. Agostino Vallini (Italia) – născut la 17 aprilie 1940 – Vicar General al Diocezei Romei.

4. Peter Kodwo Appiah Turkson (Ghana) – născut la 11 octombrie 1948 – Presedinte al Consiliului Pontifical pentru Justitie si Pace. Ar fi primul papă de culoare.

5. Odilo Pedro Scherer (Brazilia) – născut la 21 septembrie 1949 – Arhiepiscop de São Paulo.

Este firesc să ne punem intrebarea dacă fulgerul care a lovit domul Bazilicii Sf. Petru in 11 februarie 2013, (la anuntarea demisiei fostului pontif), este un semn referitor la cine va fi ales următorul papa, care in profetiile Sf. Malahi este numit Petrus Romanus (Petru al Romei). După o regulă nescrisă nici un papă nu isi alege numele de Petru, deci este posibil ca ultimul papă să nu aibe acest nume si eticheta de „Petrus Romanus” atribuită de Malahi să fie doar una simbolică. Tot atat de posibil este ca aceasta regulă sa aibe o exceptie si să fie totusi un Petru al II-lea.

Până una alta sa vedem cine a fost Sf. Malahi si care au fost previziunile lui si cum s-au implinit.

Sf. Malahi, (cu numele de botez Melmhedhoc O’Morgair) a fost un călugăr irlandez născut la Armagh (Ulster) care a trăit între 1094 şi 1148 şi a fost canonizat în 1190 de papa Clement III, prima canonizare a unui sfânt irlandez. Era un făcător de miracole care levita, clarvăzător şi vindecător. El a făcut o serie de profeţii legate de papi  în anul 1139 în timp ce era la Roma, unde a avut viziuni despre toţi papii din timpul lui şi până la sfârşit. Manuscrisul cu descrierile poetice a fiecărui pontif, a fost înmânat papei Innocent II. Aceste profeţii au fost publicate abia în 1595 de Arnold de Wion un călugăr francez după manuscrisul original. Malahi a prezis date personale despre toţi papii începând cu Celestin II, ales în 1143, şi până la sfârşitul papalităţii. Toate aceste preziceri codificate simbolic s-au adeverit fără excepţie până astăzi.

Fiecare papă  are atribuit un număr şi un nume simbolic în latină care spune mai multe lucruri despre el. Ultimul papă nu are număr. În total sunt 112 papi şi 111 numerotaţi. Este foarte interesant că  între primul papă, care a fost Apostolul Petru şi ultimul papă de pe lista lui Malahi având tot numele de Petru, nu a existat un alt papă cu acest nume. Să trecem în revistă câteva exemple ale acestor profeţii:

Papa cu numărul 5 este numit „De rure albo” (din localitatea Alba), acesta fiind papa Adrian al IV-lea, de origine englez, numit Nicholas Breakspear născut la Saint-Albans.

„13 De schola exiet”, este papa Clement III (1187-1191) care s-a numit Paolo Scolari.

„14 De rure Bovensi”, este Celestin III (1191-1198). Numele său de familie era Bovensi.

„15 Comes signatus” (conte semnat), papa Innocent III (1198-1216), Lotario, conte de Signy (mai târziu numită familia Segni).

„20 Signum Ostiense”, este Alexandru IV (1254-1261), Rinaldo, conte de Signy (Segni), fost cardinal de Ostia.

„21 Hierusalem Campanie” (Ierusalim Champagne) îl desemnează pe papa Urban IV (1261-1264), Jacques Pantaléon originar din Troyes, Champagne, devenit patriarh de Ierusalim.

„36 Corvus schismaticus” (corbul schismatic), antipapa Nicolae V (1328-1330), Pietro Rainallucci di Corvaro. Anticipare a schismei din timpul său cât şi a numelui pe care l-a avut.

„43 Luna Cosmedina” este eticheta atribuită lui Benedict XIII (1394-1423) a cărui nume era Pedro de Luna şi a avut ca emblema o luna alba pe fond rosu. Fost cardinal de Santa Maria în Cosmedin.

„45 De Inferno praegnanti” (însărcinat de Infern) îl desemnează pe papa Urban VI (1378-1389). Numele său era Bartolomeo Prignano. Cardinalii l-au numit: „anticrist, diavol, apostat şi tiran”.

„55 Bos pascens” (boul care paşte) este eticheta lui Callistus III (1455-1458) care a fost Alphonse Borgia. Blazonul său înfăţişa un bou care paşte.

„60 Bos Albanus in portu” îl reprezintă pe papa Alexandru VI (1492-1503) – Rodrigo Borgia. Boul, se pare, era emblema familiei Borgia.

„61 De parvo homine”(dintr-un om mic), este papa Pius III(1503) cu numele de familie Piccolomini, care în italiană înseamnă „om mic”.

Papa cu numărul 94 este numit „Rosa Umbriae”, care a fost Clement XIII (1758-1769),fost guvernator de Rieti în Umbria al cărui simbol era trandafirul (roză).

„95 Ursus velox” este epitetul atribuit lui Lorenzo Gagnanelli, papa Clement XIV (1769-1774). Blazonul familiei Gagnanelli era un urs care aleargă.

„97 Aquila rapax”, adică „răpit de acvilă”, este caracterizarea simbolică a papei Pius VII (1800-1823), care a fost deposedat de bunurile tutoriale şi făcut prizonier de Napoleon – Aquila – căci aceasta era stema lui Napoleon Bonaparte.

„100 De Balneis Etruriae” îl caracterizează pe Mauro Capellari, papa Grigore XVI (1831-1846) care făcea parte înainte din ordinul religios al Camaldulilor cu sediul la Balnea, Etruria, aproape de Florenţa. Ca papă s-a interesat de arhitectura etruscă şi i-a consacrat un muzeu.

Papa 102 este numit „Lumen in coelo” adică „lumină în cer” şi îl descrie pe Leon XIII (1878-1903). Blazonul familiei Pecci era un meteorit sau o cometă. Perioada pontificatului său a cunoscut un scepticism religios. Era respectat ca un papă luminat.

Numărul 104 îl desemnează pe Benedict XV (1914-1922) sub eticheta „Religio depopulata”. Măcelul primului război mondial a redus populaţia cu milioane de oameni.

Următorul papă Pius XI (1922-1939), cu numărul 105, este numit „Fides intrepida” adică „credinţă neînfricată” şi face aluzie la încercările prin care au trecut creştinii în timpul lui şi la credinţa papei Pius XI, care şi-a condus ponificatul sub ameninţări din partea fascismului din Italia şi Germania.

„106 Pastor Angelicus” este numit papa Pius XII (1939-1958) care a fost german şi nunţiul papal al Germaniei era numit „mesager”(angelicus). Se spune despre el că a primit viziuni care nu au fost făcute publice. Este vorba de al treilea secret a Fecioarei Maria de la Fatima.

„107 Pastor Nautaque”, adică „pastor navigator”, care a înfiinţat controversatul conciliu al II-lea. Simbolul pe care şi l-a ales era o navă marină. Acesta a fost Ioan XXIII (1958-1963).

„108 Flos florum” – floarea florilor – acesta este epitetul lui Paul VI (1963-1978). Blazonul său era un desen floral cu trei crini albi pe fond rosu.

Papa cu numărul 109, a fost Ioan Paul I (26 august-28 septembrie 1978) şi este numit „De medietate Lunae”, adică „în medie o lună” sau „din media ori mijlocul Lunii”. O referire la durata scurtă a pontificatului acestui papă asasinat după 33 de zile de pontificat. Pontificatul său a început la ultimul pătrar al Lunii (o semilună) şi a murit la câteva zile după următorul pătrar. S-a născut la primul patrar al lunii în 17 octombrie 1912, în dioceza Belluno (Luna frumoasă) şi botezat Albino Luciani (lumina albă). „În timpul său Biserica Catolică va fi persecutată şi la sfârşit el însuşi va cădea victimă persecutorilor” – spune Malahi.

„110 De labore Solis” ce ar însemna „din truda Soarelui” a fost papa de origine poloneză Ioan Paul II (1978-2005), cu numele de botez Karol Woijtila. S-a născut în timpul unei eclipse de Soare la 18 mai 1920. În timpul celui de al II-lea război mondial a lucrat în Polonia la carierele de piatră (în soare), iar în 27 de ani de pontificat a vizitat 600 de oraşe şi a ţinut nenumărate discursuri în aer liber, munca lui pontificală fiind făcută în mare parte „la lumină” afară de palatul Vaticanului.

Si in sfarsit, papa care tocmai a demisionat a avut numărul 111, şi a fost numit de Malahi „Gloria Olivae” adică „gloria măslinului”. Cardinalul Joszef Ratzinger, de origine germană, a fost ales papă la 19 aprilie 2005. Acesta şi-a luat numele de Benedict al XVI. S-a nascut pe 16 aprilie de sarbătoarea Sfântului Benedict. A fost Cardinal Episcop de Velletri-Segni care avea ca blazon trei maslini.

Ultimul papă de pe lista lui Malahi căruia nu îi este atribuit un număr este numit simplu Petrus Romanus (Petru al Romei). Pentru ultimul papă, Malahi furnizează mai multe informaţii. În timpul lui sau la sfarsitul pontificatului lui, Roma – oraşul celor şapte coline – va fi distrus. Textul latin spune: „In psecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis civitas septicollis diruetur, & Iudex tremendus iudicabit populum suum. Finis.” „In persecuţie extremă a Sfintei Biserici Romane, se va aşeza pe tron Petru Romanul care va păstorii oile în multe tribulaţii; odată  trecute acestea, oraşul cu şapte coline va fi distrus şi teribilul Judecător va judeca atunci poporul său. Sfârşit.”

Se spune ca acest ultim papa va fi pentru numai 7 luni. Asta inseamna septembrie sau octombrie aproape de timpul cand intamplator va aparea pe cer o mare cometă. La o mare cometa facea referire si Nostradamus in unele din catrenele sale.

De asemenea, alegerea noului papa va incepe in 12 martie, cand cometa Panstarrs care se gaseste acum la periheliu, va deveni vizibila. Alta cometă numita Ison va aparea spre sfarsitul acestui an in noiembrie-decembrie.

Lucian – Toate drepturile de autor sunt rezervate.

 

Sursa: http://lumina-ascensiunii.weebly.com/1/post/2013/03/alegerea-noului-papa-si-profetia-papilor-a-sf-malahi.html

Lasati un raspuns