Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PAPA FRANCISC. Cine este NOUL PAPĂ, JORGE MARIO BERGOGLIO. PAPA FRANCISC se opune avortului, eutanasiei şi căsătoriei între homosexuali

PAPA FRANCISC, argentinianul JORGE MARIO BERGOGLIO, este NOUL PAPĂ de la Vatican, ales pe 13 martie 2013 în locul Papei Benedict al XVI-lea, care a demisionat în februarie. JORGE MARIO BERGOGLIO, născut la Buenos Aires, are 76 de ani şi a fost Arhiepiscop al oraşului Buenos Aires, înainte de a fi ales NOUL PAPĂ şi a prelua numele de PAPA FRANCISC.

PAPA FRANCISC I, JORGE MARIO BERGOGLIO, este împotriva eutanasiei, a avortului şi a mariajului dintre între persoanele de acelaşi sex, deşi a declarat în mai multe rânduri că respectă persoanele homosexuale. Totuşi, JORGE MARIO BERGOGLIO a afirmat că “adopţia de către cuplurile homosexuale reprezintă o formă de discriminare împotriva copiilor”. În 2001, JORGE MARIO BERGOGLIO a vizitat un spital cu bolnavi de SIDA şi a spălat şi a sărutat picioarele a 12 dintre aceşti bolnavi.

JORGE MARIO BERGOGLIO s-a născut la Buenos Aires pe 17 decembrie 1936, într-o familie de italieni.

După ce a studiat la seminarul teologic catolic din oraşul Villa Devoto, NOUL PAPĂ a intrat în Societatea Iezuită în martie 1958. A obţinut diploma de licenţă în Filosofie la Colegiul Máximo San José din San Miguel, apoi a predat Literatură şi Psihologie la Colegiul “Inmaculada” din Santa Fe şi la Colegiul “Salvador” din Buenos Aires.

NOUL PAPĂ, FRANCISC, a fost hirotonit preot în decembrie 1969, după care a absolvit Facultatea de Filosofie şi Teologie din San Miguel.

În 1998, a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, devenind cardinal în 2001.

Din punctul de vedere al gândirii teologice, JORGE MARIO BERGOGLIO este considerat apropiat de organizaţia conservatoare laică Comuniune şi Eliberare, o mişcare afiliată Bisericii Romano-Catolice.

Din punctul de vedere al gândirii sociale a Bisericii, Bergoglio pledează pentru ajutarea săracilor şi evidenţiază importanţa justiţiei sociale.

 

 

Sursa: http://www.gandul.info/news/papa-francisc-cine-este-noul-papa-jorge-mario-bergoglio-papa-francisc-se-opune-avortului-eutanasiei-si-casatoriei-intre-homosexuali-10665946

Lasati un raspuns