Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc I, fiu de emigranţi italieni

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio, cel care a devenit aseară Papa Francisc I, este primul Suveran Pontif născut în America Latină.

Este un fiu de migranţi: părinţii lui, Mario şi Regina Bergoglio, erau originari din Piemont (de lângă Asti)  şi au emigrat în Argentina în jurul anului 1920, în căutarea unui trai mai bun.

Noul Papa, fost arhiepiscop de Buenos Aires, este cunoscut pentru modestia sa şi pentru apropierea sufletească faţă de cei săraci.

Iată ce declara în 2008 despre imigranţi în general, şi despre cei din Argentina, în mod particular:

“Aici, în Buenos Aires, un oraş care creşte în fiecare zi,  trăiesc sunt frații noștri și surorile noastre, imigranţi, care lucrează douăzeci sau optsprezece ore pe zi și primesc un salariu de mizerie”.

“Dumnezeu ne spune:” Uitaţi-vă la umilirea poporului meu “. Noi ne acoperim faţa înaintea lui Dumnezeu, dar El ne cere să deschidem ochii, să vedem această realitate. Iisus ne spune că, în Ziua Judecății, ne va judeca pentru ceea ce am făcut pentru cei mici, pentru ceea ce am făcut faţă de imigranții exploataţi, victimele traficului de persoane, de cerşetori, de prostituate, victimele oricărui tip de trafic de ființe umane . Dacă nu aveți curajul de a-l privi pe Iisus, să-l vedeţi  în aceşti sclavi- frații noștri, nu veţi intra în Împărăția Cerurilor “.

 

Sursa: http://www.gazetaromaneasca.com/focus/italia/5418-papa-francisc-i-fiu-de-emigrani-italieni.html

Lasati un raspuns