Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PROBLEMELE de SĂNĂTATE ale PAPEI FRANCISC I! Vezi cu ce HANDICAP reușește să SUPRAVIEȚUIASCĂ!

Papa Francisc I este primul ales din istoria catolicismului care nu vine dintre granițele Europei, ci din afara ei. Imediat după numirea cardinalului argentinian Jorge Mario Bergoglio presa a scotocit în trecutul acestuia, iar ceea ce i-a atras atenția au fost o serie de informații lega sănătatea Suveranului Pontif.

Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, care va servi catolicismul de pe scaunul pontifical drept Papa Francisc I nu are un plămân, au aflat jurnaliștii. Cu toate acestea, el pare să fie în putere şi sănătos şi ar trebui să aibă capacitatea pulmonară aproape de normal.

“Fără să îl văd sau să îl consult, pot spune cu uşurinţă că funcţionează la 85 sau 90 la sută din capacitatea cuiva de vârsta sa care are ambii plămâni şi nu s-a îngrijit atât de bine. Noul Papă şi-a pierdut probabil plămânul cu peste 50 de ani în urmă, într-o vreme când infecţiile fungice sau pneumonia erau tratate pe cale chirurgicală deoarece antibioticele nu erau disponibile pe arie largă. Însă plămânul său sănătos a crescut cel mai probabil şi s-a extins pentru a acoperi capacitatea pulmonară aproape de normal într-un an sau doi”, a declarat doctorul Zeb Mosenifar, un expert pneumolog la Cedars Sinai Medical Center din Los Angeles.

Cine este Papa Francisc I?

Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani şi este de origine argentiniană. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

Este vorba de primul papă care provine din afara Europei şi de primul iezuit care devine Suveran Pontif.

În prima declaraţie pe care acesta a făcut-o de la balconul bazilicii Sfântul Petru, Francisc I i-a mulţumit predecesorului său, Benedict al XVI-lea.
“Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii”, a declarat noul Suveran Pontif, după care a rostit rugăciunea “Tatăl nostru” şi a binecuvântat mulţimea adunată în Piaţa San Pietro.
Francisc I a lansat un apel la “fraternitate” şi “prietenie” în cadrul Bisericii.
Francisc I este cel de-al 266-lea Suvern Pontif şi alegerea lui pune capăt celor patru săptămâni agitate, care au început odată cu anunţul-surpriză, din 11 februarie, privind retragerea Papei Benedict al XVI-lea la vârsta de 85 de ani.

Începând de marţi, cardinalii au fost izolaţi de restul lumii, rămânând fără telefoane mobile şi având interdicţia absolută să comunice cu cineva de afară. Ei au fost găzduiţi la reşedinţa Sfânta Marta, un fost ospiciu situat în spatele Bazilicii Sfântul Petru şi l-au ales pe noul Pontif după cinci runde de vot.

Mii de persoane se îndreaptă către Piaţa Sf. Petru, cu steaguri. Lumea se îmbrăţişează pe străzi şi strigă “Trăiască noul Papă!”

Potrivit presei italiene, Papa emerit, Joseph Ratzinger, retras la reşedinţa de vară de la Castel Gandolfo, la sud de Roma, a urmărit la postul de televiziune al Vaticanului transmisia ceremoniilor de la care a lipsit.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/papa-francisc-i-probleme-de-sanatate-functioneaza-un-plaman-439044.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns