Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

De ce trăiesc bărbații mai puțin decât femeile

Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, formulat în urma colectării de date de la nouă milioane de persoane din 53 de țări, arată că speranța de viață a bărbaților nu a crescut semnificativ din 1980 până astăzi. În schimb, durata vieții femeilor a crescut considerabil.

În 2010, femeile din Europa atingeau o medie a vârstei de 80 de ani, pe când bărbații doar 72,5 ani, arată studiul, citat de BBC şi preluat de Yahoo News.

Această diferență în ceea ce privește speranța de viață este influențată de activitățile celor două sexe, dar și de stilul lor de viață. Principalii factori care contribuie la scăderea duratei vieții sunt tutunul, alcoolul și afecțiunile cardiovasculare netratate la timp.

Potrivit Raportului European de Sănătate, în România, speranța de viață a unui bărbat este de 70 de ani, iar a unei femei – de 77 de ani. În Israel, Suedia, Olanda și Marea Britanie se înregistrează cea mai mică diferență între speranța de viață a celor două sexe. În schimb, în Belarus, Estonia, Kazakhstan, Lituania, Muntenegru, Rusia și Ucraina se înregistrează cea mai mare diferență, de peste 10 ani, informează Yahoo News.

„În Europa există inegalităţi prezente pe scară largă şi persistente, iar în anumite cazuri situaţia se înrăutăţeşte. Aceste inegalităţi sunt desigur nedrepte şi trebuie să constituie o prioritate la nivel colectiv”, a declarat Zsuzsanna Jakab, directorul OMS în Europa.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/de-ce-traiesc-barbatii-mai-putin-decat-femeile-439217-1.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns