Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Este foarte necesar să cooperăm”- mesajul Patriarhului României către Papa Francisc

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a transmis un mesaj de felicitare Papei Francisc, cu ocazia alegerii sale ca Episcop al Romei şi Suveran Pontif. “Este foarte necesar să cooperăm”, se arată în mesajul Patriarhului BOR.

Întâistătătorul BOR şi-a exprimat de asemenea speranţa ca noul Papa să susţină în continuare comunitatea de români ortodocşi din Europa şi în special pe cei din Italia.

Iată mesajul integral:

Sanctităţii Sale Papa FRANCISC

Cetatea Vaticanului

Sanctitatea Voastră,

Biserica Ortodoxă Română se alătură acestor momente de bucurie ale Bisericii Romano-Catolice, ca urmare a alegerii Sanctităţii Voastre ca Episcop al Romei și Papă. Suntem convinși că valorile morale autentice, bazate pe credinţa bimilenară creștină, vor continua să aibă un loc central în activitatea Sanctităţii Voastre ca Primat al Bisericii Romano-Catolice, având în vedere lucrarea pastorală pe care Sanctitatea Voastră aţi întreprins-o deja în Argentina. Această misiune este o prioritate şi în Biserica noastră Ortodoxă. De aceea, în acest context, este foarte necesar să cooperăm, pentru a realiza solidaritate cu cei care suferă cel mai mult de pe urma crizei economice și spirituale a societăţii contemporane, pentru a da o mărturie creştină comună în lume, în spiritul iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos. Ne exprimăm speranța că Sanctitatea Voastră Veţi continua să-i sprijiniţi pe credincioșii ortodocşi români care trăiesc în număr mare, în diferite ţări din Europa, în special în Italia, așa cum constant au făcut-o predecesorii Voştri, vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Emerit Benedict al XVI-lea.

Cu stimă și dragoste frățească în Hristos,

† DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: http://www.gazetaromaneasca.com/focus/italia/5427-este-foarte-necesar-s-cooperm-mesajul-patriarhului-romaniei-ctre-papa-francisc.html

Lasati un raspuns