Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Programul Parohiei ortodoxe romane din Strasbourg in perioada Postului cel Mare

O data cu incepere Postului cel Mare, Postul Pàresimilor – perioadà de adâncà pregàtire duhovniceascà pentru toti crestinii ortodocsi care împlinesc rânduielile Bisericii si se pregàtesc sà-L întâmpine cu sufletul primenit pe Hristos cel ràstignit si înviat din dragoste pentru noi, bisericile ortodoxe din intreaga lume pregatesc slujbe speciale si perioade de primenire sufleteasca pentru cei care doresc sa se spovedeasca si impartaseasca. Parintele Vasile Iorgulescu din Strasbourg ne anunta prograul Parohiei sale intr-o corespondenta de presape care o redam in continuare.
Sà începem Marele Post prin a ne ierta unii pe altii de tot ce am gresit, cerând în acelasi timp iertare lui Dumnezeu pentru nenumàratele noastre pàcate! Si sà nu uitàm rugàciunea Sfântul Efrem Sirul, rugàciunea smereniei, cu care sà urcàm treptele postului una dupà alta: “Doamne si Stàpânul vietii mele, duhul trândàviei, al grijii de multe, a iubirii de stàpânie si al gràirii în desert nu mi-l da mie. Iar duhul curàtiei, al gândului smerit, al ràbdàrii al al dragostei dàruieste-le mie, robului Tàu. Asa, Doamne, dàruieste-mi sà-mi vàd greselile mele si sà nu-l osândesc pe fretele meu, cà binecuvântat esti în vecii vecilor”. Tuturor, post binecuvântat si aducàtor de roadà bogatà!

Và comunic mai jos, asa cum am fàcut-o si la bisericà, programul slujbelor care vor avea loc pe durata acestei prime sàptàmâni a Postului la Parohia ortodoxa romana din Strasbourg:

In biserica noastrà parohialà
Luni 18 martie la ora 19,00 – prima parte a Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul
Marti19 martie la ora 19,00 – a doua parte a Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Dupà slujbà, preotul ràmâne în bisericà pentru spovedanii
Miercuri 20martie la ora 19,00 – a treia parte a Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul
Joi 21 martie la ora 19,00 – a patra parte a Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Dupà slujbà, preotul ràmâne în bisericà pentru spovedanii.
Sâmbàtà 23 martie la ora 18:30: Vecernia în biserica noastrà, urmatà de catehezà si spovedanii.
Duminicà 24 martie – Duminica Ortodoxiei: toate comunitàtile ortodoxe din Strasbourg se vor reuni pentru Sfânta Liturghie solemnà în biserica noastrà. Utrenia la ora 9,00; Sfânta Liturghie la ora 10:30. Va urma agapa, din bucatele aduse la bisericà de enoriasi.
Luni 25 martie – Buna Vestire, la ora 7,00 dimineata: Sfânta Liturghie în capela parohiei. Dezlegare la peste.

In unitate si rugàciune, Preot Vasile Iorgulescu

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8673:programul-parohiei-ortodoxe-romane-din-strasbourg-in-perioada-postului-cel-mare&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Sursa:

Lasati un raspuns