Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un manuscris antic descoperit în Egipt, schimbă tot ce ştiam despre viaţa şi moartea lui Iisus Hristos

Un manuscris antic, descoperit recent în Egipt, schimbă tot ce ştiam despre viaţa şi modul în care a murit Iisus Hristos. Documentul datează din anul 1.200 şi a fost scris în limba coptă, limbă folosită de primii creştini din Egipt.

Live Science notează că manuscrisul descoperit conţine paragrafe despre viaţa şi crucificarea lui Iisus Hristos, însă varianta prezentată în acest document este aproape total diferită faţă de varianta creştină.

Potrivit manuscrisului, fiul lui Dumnezeu avea puterea de a-şi schimba înfăţişarea. Mai mult, arestarea lui Iisus ar fi avut loc într-o zi de joi, ci într-o zi marţi.

Documentul mai descrie un alt episod important din viaţa lui Iisus care diferă de modul în care este prezentat de tradiţia creştină, şi anume relaţia pe care fiul lui Dumnezeu o avea cu Pilat din Pont, guvernatorul roman care l-a condamnat la moarte. În manuscrisul descoperit în Egipt se menţionează că guvernatorul roman l-ar fi invitat pe Iisus la masă, iar la final Pilat i-a spus că este dispus să îşi sacrifice fiul ca să îl scape pe el.

La auzul acestei propuneri, Iisus ar fi răspuns: „O, Pilat, eşti demn de o mare slavă, pentru că te-ai oferit să mă ajuţi”. Apoi, acesta i-a arătat guvernatorului roman că dacă vrea să scape de judecată poate face acest lucru schimbându-şi forma sau dispărând pur şi simplu.

 

Sursa:

Lasati un raspuns