Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Traian Băsescu, la întronizarea papei Francisc

Printre participanţii la ceremonia din 19 martie, de inaugurare a pontificatului Papei Francisc, din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, s-a numărat şi preşedintele Traian Băsescu. El a fost însoţit de soţia sa, Maria, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

După anunţarea numelui noului Papă, Preşedinţia României i-a trimis acestuia un mesaj de felicitare, în care şeful statului vorbeşte de “deplina încredere în dezvoltarea relaţiilor existente între România şi Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune şi în spiritul dialogului fratern dintre creştinii catolici şi ortodocşi, inspirat şi susţinut de predecesorii” Ioan Paul al II-lea şi Benedict  XVI.

“Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnităţii persoanei umane, precum şi pentru construirea unei civilizaţii a binelui şi a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere şi speranţă. Asigurându-Vă de profunda preţuire a României, Vă rog să primiţi, Sanctitatea Voastră, urările de împlinire a înaltei şi nobilei misiuni pe care o îndepliniţi, sub semnul spiritual al Sfântului Francisc, în Biserica Catolică şi pentru întreaga lume”, se arată în scrisoarea transmisă Suveranului Pontif.

Ultima vizită a lui Traian Băsescu la Vatican a avut loc în februarie, preşedintele fiind atunci primit în audienţă de Papa Benedict  XVI, care îşi anunţase deja retragerea la finalul lunii.

“Să nu îi uiţi pe săraci”

Papa Francisc a povestit presei cum şi-a ales numele papal. În timpul votului din Conclav, un cardinal din Brazilia i-a spus “să nu îi uiţi pe săraci”, în timp ce voturile se adunau în favoarea sa. Papa a spus că în acel moment s-a gândit imediat la Sfântul Francisc de Assisi.

“Imediat, în legătură cu săracii, m-am gândit la Sfântul Francisc din Assisi, apoi m-am gândit la război. Francisc iubea pacea şi aşa m-am gândit la numele lui. Era un om sărac, un om simplu, aşa cum ne-am dori şi noi o biserică săracă, pentru cei săraci”, le-a povestit Papa jurnaliştilor.

 

Sursa: http://www.gazetaromaneasca.com/observator/35-actualitate/5465-traian-bsescu-la-intronizarea-papei-francisc.html

Lasati un raspuns