Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Audiența Papei Francisc cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române

Miercuri, 20 martie 2013, la orele 12.00, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei l-au întâlnit pe Papa Francisc, la Vatican.

Cei doi înalţi prelaţi au participat la audiența pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc a acordat-o delegaților Bisericilor Autocefale Ortodoxe și ai celorlalte comunități creștine și ai altor religii care au asistat la misa inaugurală a pontificatului său, se arată într-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, conducătorul delegației Patriarhiei Române, a transmis Papei Francisc salutul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și i-a înmânat mesajul adresat de Preafericirea Sa cu ocazia alegerii și a începutul slujirii pontificale a acestuia.

Marți, 19 martie 2013, la orele 09.30, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei au asistat, la Bazilica Sfântul Petru din Roma, în calitate de reprezentanți ai Patriarhiei Române, la misa de inaugurare a pontificatului noului ales Papa Francesco.

 

Sursa: http://www.gazetaromaneasca.com/focus/italia/5469-audiena-papei-francisc-cu-reprezentanii-bisericii-ortodoxe-romane.html

Lasati un raspuns