Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Italia: Audiența Papei Francisc cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române

Miercuri, 20 martie 2013, la orele 12.00, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei l-au întâlnit pe Papa Francisc, la Vatican scrie Gazeta Romaneasca citata de Romanian Global News.

 

Papa Francisc si delegatia Bisericilor Autocefale Ortodoxe
Cei doi înalţi prelaţi au participat la audiența pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc a acordat-o delegaților Bisericilor Autocefale Ortodoxe și ai celorlalte comunități creștine și ai altor religii care au asistat la misa inaugurală a pontificatului său, se arată într-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, conducătorul delegației Patriarhiei Române, a transmis Papei Francisc salutul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și i-a înmânat mesajul adresat de Preafericirea Sa cu ocazia alegerii și a începutul slujirii pontificale a acestuia.
Marți, 19 martie 2013, la orele 09.30, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei au asistat, la Bazilica Sfântul Petru din Roma, în calitate de reprezentanți ai Patriarhiei Române, la misa de inaugurare a pontificatului noului ales Papa Francesco.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=8705:italia-audiena-papei-francisc-cu-reprezentanii-bisericii-ortodoxe-romane-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns