Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc şi Benedict al XVI-lea vor avea o întâlnire istorică sâmbătă

“Cei doi bărbaţi în alb” (Joseph Ratzinger continuă să îmbrace sutana albă) se vor vedea departe de ochii presei, la Castelul Gandolfo, o reşedinţă pontificală situată în apropierea Romei.

Papa Francisc va sosi cu elicopterul la ora 11.15 GMT (13.15, ora României), însă data de întoarcere încă nu a fost anunţată. Ei vor lua masa de prânz împreună, iar discreţia le va fi asigurată.

Subiectele de discuţie nu lipsesc pentru o Biserică de aproximativ 1,2 miliarde de credincioşi. “Noua evanghelizare”, persecuţiile împotriva creştinilor, reforma Curiei, contestările, scandalurile financiare şi sexuale sunt unele dintre problemele actuale ale Bisericii Catolice. Cei doi Suverani Pontifi vor trebui să vorbească şi despre “Vatileaks”, scandalul scurgerii de documente confidenţiale.

Înainte de a demisiona, Benedict al XVI-lea l-a asigurat pe viitorul papă de “supunere necondiţionată” şi a spus că se va retrage din viaţa publică. El a anunţat că îl va asista pe succesorul său la rugăciune şi era pregătit să-i ofere Consiliul.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/papa-francisc-%C5%9Fi-benedict-al-xvi-lea-vor-172000081.html

Lasati un raspuns