Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un manechin de la noi, PROTEST ÎN SÂNII GOI ÎN CIMITIR! Vezi ce a adus-o în această situaţie | FOTO

Ministrul culturii, Daniel Barbu, a reuşit să îşi facă duşmani după ce a declarat, zilele trecute, că sprijină candidatura municipiului Timişoara la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Mai mult, se pare că nemulţumirile au dus şi la… proteste extreme. “Obiectivul, pentru mine personal, ca şi pentru prietenii mei din Timişoara, fie că îi servesc pe timişoreni la primărie, fie la Bucureşti în Parlament, este de a promova o cascadă de proiecte în următorii ani pentru a face de nerefuzat candidatura oraşului la statutul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, a declarat ministrul culturii, Daniel Barbu. Cu aceste cuvinte a reuşit să îşi pună în cap pe reprezentanţii celorlalte oraşe aflate în competiţie, Arad, Iaşi şi Cluj-Napoca.

Deşi este originar din Timişoara, desingerul de bijuterii Adrian Haiduc a găsit o formă de protest neobişnuită pentru a atrage atenţia că asupra acestei situaţii. Drept urmare, designerul a pus la cale o şedinţă foto, în care protagonită este Ana Cubaş, model originar din Arad. Şi pentru ca imaginea să fie cât mai puternică şi mai şocantă, tânăra s-a dezbrăcat la bustul gol, într-un cimitir din oraşul ei natal, având cu o pancartă în mâini pe care a scris: “O fi Banatul fruncea, dar eu am cu ce, domnule ministru!”.

“Dacă ministrul culturii, care ar trebui să fie imparţial, a îngropat şansele celorlalte oraşe la candidatura pentru capitala culturală, susţinand Timişoara, eu am pornit exact de la locul “îngropăciunii”, să arăt că şi celelalte oraşe au cu ce”, ne-a declarat designerul Adrian Haiduc, explicând ideea de la care a pornit atunci când a decis realizarea acestor fotografii.

Fotografii: Sebastian Dehelean

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/un-manechin-de-la-noi-protest-in-sanii-goi-in-cimitir-440035.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns